«Κουζούλανε» τους ξένους ο Λαζάρου με «ψάρια μεγαλωμένα στην Κρήτη» | Photos

κουζούλανε-τους-ξένους-ο-λαζάρου-με-262290

Σ’ ένα διεθνών προδιαγραφών φεστιβάλ γευσιγνωσίας και προβολής των μεσογειακών ψαριών ιχθυοκαλλιέργειας (τσιπούρα και λαβράκι), μετατράπηκαν οι εκδηλώσεις γνωστής εταιρίας στην Κρήτη.

Ο Λευτέρης Λαζάρου στην Κρήτη4

Συγκεκριμένα, η Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου – Enterprise Greece  διοργάνωσε τις προηγούμενες ημέρες δύο εκδηλώσεις στη Σταλίδα Ηρακλείου με τον αναγνωρισμένο σεφ Λευτέρη Λαζάρου να μαγειρεύει τσιπούρα και λαβράκι ιχθυοκαλλιέργειας, δηλαδή “Ψάρια μεγαλωμένα με φροντίδα” και τη διατροφολόγο του δικτύου Διαιτολογικών Γραφείων Τροποποίησης Συμπεριφοράς και Ελέγχου Βάρους nutrimed, Δέσποινα Δασκαλάκη, να αναλύει την υψηλή διατροφική τους αξία.

Ο Λευτέρης Λαζάρου στην Κρήτη5Είναι χαρακτηριστικό ότι στην πρώτη εκδήλωση, που απευθυνόταν σε επαγγελματίες του χώρου της εστίασης, οι παρευρισκόμενοι είχαν καταφθάσει στη Σταλίδα από τους τέσσερις νομούς της Κρήτης, αντιπροσωπεύοντας ουσιαστικά τις μεγαλύτερες ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις και τα επιφανέστερα εστιατόρια του νησιού.

Ο Λευτέρης Λαζάρου στην ΚρήτηΕξίσου επιτυχημένη ήταν και η δεύτερη εκδήλωση, που απευθυνόταν στους ξένους επισκέπτες του νησιού που κατοικούσαν για τις διακοπές τους σε γνωστό ξενοδοχείο. Oι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία όχι μόνο να παρακολουθήσουν τον Λευτέρη Λαζάρου να μαγειρεύει ιδιαίτερες συνταγές αλλά και να δοκιμάσουν ένα ειδικά διαμορφωμένο menu από τον ίδιο και τον σεφ του ξενοδοχείου Λευτέρη Σουλτάτο, «μυώντας» τους έτσι στον γευστικό κόσμο των μοναδικών αυτών προϊόντων ιχθυοκαλλιέργειας.

Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το επιχειρησιακό πρόγραμμα αλιείας 2007 – 2013.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook