Κορκίδης: Απόλυτα επιτυχημένο το πανελλαδικό κλείσιμο καταστημάτων

κορκίδης-απόλυτα-επιτυχημένο-το-πανε-339983

Το πανελλαδικό κλείσιμο των καταστημάτων τη θεσμοθετημένη Κυριακή της 7ης Μαΐου, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τις αποφάσεις που λαμβάνονται για εμάς χωρίς εμάς, είχε απόλυτη επιτυχία, δήλωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Βασίλης Κορκίδης.

Η επιτυχία κρίθηκε, σύμφωνα με τον κ. Κορκίδη, «τόσο από τη συμμετοχή της πλειοψηφίας των εμπόρων, αρκετών πολυκαταστημάτων, αλλά και πολλών επώνυμων αλυσίδων, όσο και από τις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα εμπορικά καταστήματα».

Η πλέον εκκωφαντική απάντηση, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΣΕΕ, «καταγράφεται από την απουσία των καταναλωτών, που γύρισαν τη πλάτη σε όσους σκόπιμα εξήγγειλαν ότι τα εμπορικά καταστήματα θα είναι όλα ανοικτά τη Κυριακή σε όλη την Ελλάδα».

Οι εμπορικοί σύλλογοι, οι εργαζόμενοι στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και η ΕΣΕΕ, αναφέρει στη δήλωσή του ο Β. Κορκίδης, «δεν παλέψαμε επτά χρόνια για το κορυφαίο θέμα της κυριακάτικης αργίας, ώστε να τα παρατήσουμε τώρα». Όπως εκτιμά, η επιχειρούμενη απελευθέρωση σε συγκεκριμένες περιοχές, θα προκαλέσει αλυσιδωτή αντίδραση, με ορατό τον κίνδυνο των 52 εργάσιμων Κυριακών και μία τέτοια επιλογή, όπως πρόσθεσε, το μόνο που θα πετύχαινε θα ήταν η άμεση αναδιανομή του ήδη περιορισμένου, λόγω κρίσης και ύφεσης, τζίρου προς όφελος των πολύ μεγάλων επιχειρήσεων.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook