Κομμένα κάγκελα βρέθηκαν στις φυλακές Κορυδαλλού που είχε πρόσβαση ο Μαζιώτης

κομμένα-κάγκελα-βρέθηκαν-στις-φυλακέ-336591

Τελικά το σχέδιο απόδρασης που είχε οργανώσει η Πόλα Ρούπα με ελικόπτερο από τις φυλακές Κορυδαλλού για να απελευθέρωσει τον άντρα της, Νίκο Μαζιώτη, ήταν καλά οργανωμένο και εντός των φυλακών.

Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει από το γεγονός πως σε έρευνα που έγινε από σωφρονιστικούς υπαλλήλους σε πτέρυγα που είναι ο Νίκος Μαζιώτης βρέθηκαν κομμένα και επιμελώς καλυμμένα δύο κάθετα σίδερα κάγκελου.

Στο σημείο που βρέθηκαν τα κομμένα κάγκελα είναι ένα κουζινάκι στο οποίο έχει πρόσβαση ο Νίκος Μαζιώτης, αλλά και άλλοι έγκειστοι τρομοκράτες, όπως εκείνοι της 17 Νοέμβρη. Αυτός ο χώρος έχει ένα παράθυρο το οποίο οδηγεί σε έναν προαύλιο χώρο των φυλακών, στο οποίο όμως δεν υπάρχει πλέγμα για να εμποδίσει ένα ελικόπτερο να πλησιάσει.

Ωστόσο, αυτός ο χώρος φρουρείται από ένοπλους σωφρονιστικούς υπαλλήλους και είναι άξιο απορίας πως σκόπευε ο Μαζιώτης ή άλλοι τρομοκράτες να τους «εξουδετερώσου» για να φτάσουν σε αυτό τον μικρό προαύλιο χώρο.

Ήδη διατάχθηκε κατεπείγουσα πειθαρχική έρευνα από Εισαγγελέα για τη διερεύνηση του συμβάντος και την απόδοση πειθαρχικών ευθυνών σε τυχόν εμπλεκόμενους. Επιθεωρητές και ο επικεφαλής της εξωτερικής φρούρησης του Υπουργείου βρίσκονται ήδη στο σημείο και εξετάζουν επί τόπου τα δεδομένα.

Παράλληλα, ενισχύονται τα μέτρα ασφαλείας και προετοιμάζεται επιχειρησιακό σχέδιο για την αντιμετώπιση εναέριων προσβολών των φυλακών.

Σε σχέση με όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας, τα οποία δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα, σημειώνονται τα εξής:

– Στο προαύλιο του συγκεκριμένου παραρτήματος υπάρχουν υπερυψωμένα συρματόσκοινα για την αποτροπή προσέγγισης εναέριων μέσων.

– Κανένα πλέγμα δεν αφαιρέθηκε, τα τελευταία χρόνια, από το συγκεκριμένο προαύλιο.

– Κανένα προαύλιο δεν άλλαξε μέγεθος, τα τελευταία χρόνια.

– Η παραμονή στο Κ.Κ. Κορυδαλλού συγκεκριμένων κρατουμένων δεν είναι επιλογή του Υπουργείου αλλά νομική υποχρέωση λόγω της εκδίκασης των υποθέσεών τους σε δικαστήρια της Αθήνας.

Πηγή: newsit.gr 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook