Κομμάτια έχει γίνει το αεροσκάφος στις Άλπεις | Ξεκίνησαν ξανά οι επιχειρήσεις | Photos + Video

κομμάτια-έχει-γίνει-το-αεροσκάφος-στι-229093

a6Σε εκατοντάδες κομμάτια, σκορπισμένα σε απρόσιτο σημείο των γαλλικών Άλπεων, έχει διαλυθεί το αεροσκάφος της Germanwings, σύμφωνα με τα όσα μεταφέρουν τα μέλη των δυνάμεων που έχουν εικόνα από αέρος. Οι επιχειρήσεις των συνεργείων να φτάσουν στο σημείο και να ξεκινήσουν την περισυλλογή των σορών ξεκίνησαν ξανά με το πρώτο φως της Τετάρτης. Ραχόι, Μέρκελ και Ολάντ πηγαίνουν κοντά στο σημείο των ερευνών. Θρήνος σε Γερμανία και Ισπανία για το ατύχημα, επίμονη αναζήτηση για απαντήσεις, εισαγγελική έρευνα για ανθρωποκτονία εξ αμελείας.

a7Η εισαγγελία της Μασσαλίας, που διαχειρίζεται από τη νομική πλευρά την αεροπορική τραγωδία, έχει ανοίξει έρευνα για ανθρωποκτονία από αμέλεια. Σε πρώτη φάση ανακοινώθηκε πως θα ληφθεί κατάθεση από οκτώ μάρτυρες, χωρίς να είναι σαφές για ποιους πρόκειται.

Ενδεικτικό είναι ότι στα σχεδόν 40 στρέμματα στα οποία έχουν διασκορπιστεί τα συντρίμμια δεν φαίνεται ούτε ένα μεγάλο τμήμα του αεροσκάφους.

Ο γάλλος υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ ανέφερε, μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στο RTL, πως το μαύρο κουτί που βρέθηκε έχει υποστεί ζημιές, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί. Ο Καζνέβ επανάβε πως οι γαλλικές αρχές θεωρούν κάθε ενδεχομενό ανοικτό για τα αίτια του δυστυχήματος.

Το ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας πάντως δεν φαίνεται πιθανό στην παρούσα φάση, σύμφωνα με τον γάλλο υπουργό.

Κάθε στοιχείο από τη δεύτερη ημέρα των ερευνών επιβεβαιώνει την εκτίμηση των γαλλικών αρχών πως κανείς από τους 150 επιβαίνοντες -ανάμεσά τους δύο βρέφη και 16 μαθητές- δεν έχει επιζήσει.

Το ένα από τα δύο μαύρα κουτιά που έχει ανασυρθεί, ο καταγραφέας των συνομιλιών στο πιλοτήριο, μεταφέρεται στο Παρίσι.

a5

a4

a3

a2

a1in.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook