Κομισιόν: Παράνομο το δημοψήφισμα στην Καταλονία

κομισιόν-παράνομο-το-δημοψήφισμα-στη-367420

Ξεκάθαρη θέση υπέρ της ισπανικής ομοσπονδιακής κυβέρνησης πήρε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σημειώνοντας ότι το δημοψήφισμα στην Καταλονία δεν ήταν νόμιμο, παραπέμποντας σε δήλωση του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ πως ένα τέτοιο εσωτερικό θέμα πρέπει να επιλυθεί με βάση το σύνταγμα της χώρας.

Σε σχετική ανάρτηση στο Twitter σημειώνεται επίσης ότι αν το δημοψήφισμα οργανωνόταν σε συμφωνία με το ισπανικό σύνταγμα, αυτό θα σήμαινε αποχώρηση απ’ την ΕΕ.

«Εμπιστευόμαστε την ηγεσία στη διαχείριση της δύσκολης αυτής διαδικασίας με πλήρη σεβασμό στο ισπανικό σύνταγμα και των δικαιωμάτων των πολιτών. Καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους να προσχωρήσουν τώρα απ’ τη σύγκρουση στον διάλογο. Η βία δεν μπορεί ποτέ να είναι εργαλείο της πολιτικής», επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Επιπλέον τονίζει ότι η Κομισιόν πιστεύει πως είναι στιγμές για ενότητα και σταθερότητα, όχι διχόνοια και κατακερματισμό. Κάτι ωστόσο που μάλλον διέφυγε χθες της Επιτροπής ενώ στην Ισπανία εξελισσόταν ένα όργιο βίας και καταστολής με εκατοντάδες τραυματίες.

Πηγή: news247.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook