Κολλημένα στο ίντερνετ τα Χανιωτάκια | Επιδημία η εξάρτηση στο διαδίκτυο

κολλημένα-στο-ίντερνετ-τα-χανιωτάκια-684638

Ως επιδημία που διαρκώς εξαπλώνεται και στα Χανιά, χαρακτήρισε τις εξαρτήσεις από το διαδίκτυο ο κ. Γιώργος Γαβριλάκης, υπεύθυνος της Μονάδας Συμβουλευτικής Χανίων του ΚΕΘΕΑ «Αριάδνη».

Ο κ. Γαβριλάκης με αφορμή την ημερίδα με θέμα «Νέες τεχνολογίες και διαδίκτυο: Από την ασφαλή χρήση στην εξάρτηση. Στηρίζοντας και ενδυναμώνοντας γονείς, παιδιά και εκπαιδευτικούς» είπε μεταξύ άλλων πως ο αριθμός των ατόμων που αντιμετωπίζουν πρόβλημα εξάρτησης με το διαδίκτυο τα τελευταία χρόνια διαρκώς αυξάνεται.

Τόνισε ότι το φαινόμενο εμφανίζεται σε ηλικίες από 9-10 χρόνων έως και 35, ενώ σημείωσε πως το πρόβλημα δεν έχει να κάνει με τις ώρες που μπορεί να καταναλώνει κάποιος στο διαδίκτυο, αλλά το εάν μπορεί να συνδυάσει τις λειτουργικές του σχέσεις με αυτό.

Σε ότι αφορά την εικόνα του προβλήματος στα Χανιά, έκανε λόγο για μια μεγάλη αύξηση την τελευταία τριετία, που έχει πάρει την μορφή επιδημίας.

Από την πλευρά του ο κ. Μανόλης Φραγκονικολάκης, υπεύθυνος του Κέντρου Πληροφορικής Κενών Τεχνολογιών της Διεύθυνσης της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων, ανέφερε μεταξύ άλλων πως το διαδίκτυο δεν είναι πλέον μόνο εργαλείο των επιστημόνων αλλά του μέσου.

Τόνισε πως 3 στους τέσσερις ανθρώπους στις δυτικές κοινωνίες είναι συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο ενώ επεσήμανε ότι τα τελευταία χρόνια αυτό χρησιμοποιείται για να καλύψει ακόμα και καθημερινές ανάγκες και να διευκολύνει τη ζωή μας.

zarpanews.gr

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook