Κοινωνικός Τουρισμός | Bήμα-βήμα πώς να κάνετε την αίτηση

κοινωνικός-τουρισμός-bήμα-βήμα-πώς-να-158370

oaedΑντικείμενο του προγράμματος του ΟΑΕΔ Κοινωνικος Τουρισμός 2014 είναι η επιδότηση εργαζομένων – ανέργων και των οικογενειών αυτών για την πραγματοποίηση διακοπών διάρκειας έως 6 ημέρες (από μία έως πέντε διανυκτερεύσεις) σε τουριστικά καταλύματα.

Η επιδότηση θα γίνει με τη χορήγηση Επιταγής Κοινωνικού Τουρισμού. Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από 15.09.2014 έως 31.08.2015 και το κονδύλι είναι περίπου 10 εκατ. ευρώ.

Δείτε αναλυτικά πως γίνονται ηλεκτρονικά οι αιτήσεις:

1. Οι δικαιούχοι που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο Πρόγραμμα καταθέτουν αποκλειστικά ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής από την 14.07.2014 έως την 11.08.2014 και ώρα 12:00 (μεσημβρινή). Οι ηλεκτρονικές αιτήσεις υποβάλλονται από τους ίδιους τους δικαιούχους και όχι μέσω των Υπηρεσιών (ΚΠΑ2) του ΟΑΕΔ.

2. Η ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής υποβάλλεται αποκλειστικά από τους δικαιούχους και όχι από τους ωφελούμενους αυτών. Στην αίτηση των δικαιούχων συμπεριλαμβάνονται τα στοιχεία των ωφελουμένων τους.

3. Τα έντυπα ηλεκτρονικών αιτήσεων βρίσκονται αναρτημένα στη διαδικτυακή πύλη του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr).

Η διαδικασία συμπλήρωσης και υποβολής της ηλεκτρονικής αίτησης συμμετοχής έχει ως εξής: α. Οι υποψήφιοι εισέρχονται στη Διαδικτυακή Πύλη του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr). β. Συμπληρώνεται και υποβάλλεται ηλεκτρονικά το έντυπο «ΑΙΤΗΣΗ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥ».

Χρειάζεται μεγάλη προσοχή για την ορθή συμπλήρωση όλων των απαιτούμενων πεδίων της αιτήσεως, σύμφωνα με τις διαδικτυακές οδηγίες. Σφάλματα κατά τη συμπλήρωση της αίτησης μπορεί να οδηγήσουν στον αποκλεισμό του δικαιούχου ή ωφελούμενων μελών του από το πρόγραμμα ή στη μη μοριοδότησή του.

γ. Με την κατάθεση της αιτήσεως το σύστημα χορηγεί στον δικαιούχο αποδεικτικό της υποβολής της, το οποίο φέρει αριθμό πρωτοκόλλου και αναγράφει την ακριβή ημερομηνία υποβολής.

4. Σε περίπτωση υποβολής αίτησης συμμετοχής με άλλο τρόπο και όχι ηλεκτρονικά, ο υποψήφιος δικαιούχος αποκλείεται από τη συμμετοχή στο πρόγραμμα.

5. Ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεως μετά την ως άνω καταληκτική ημερομηνία και ώρα (11.08.2014 και ώρα 12η μεσημβρινή) δεν είναι δυνατή.

6. Οι δικαιούχοι που συμμετέχουν στο πρόγραμμα με την προϋπόθεση των 50 ημερών εργασίας, συμπληρώνουν υποχρεωτικά στην ηλεκτρονική αίτησή τους τα πεδία που αφορούν στην ύπαρξη ή μη μηχανογραφημένων ημερών εργασίας και στον Αριθμό Μητρώου ΙΚΑ, διαφορετικά αποκλείονται από τη συμμετοχή στο πρόγραμμα.

7. Σύζυγοι που και οι δύο είναι δικαιούχοι του προγράμματος, υποβάλλουν ηλεκτρονικά ο καθένας τη δική του αίτηση, συμπληρώνοντας σε ειδικό πεδίο ο ένας τα στοιχεία του άλλου (Ονοματεπώνυμο, ΑΦΜ και ΑΜΚΑ), προκειμένου να διασυνδεθούν οι αιτήσεις τους. Ωφελούμενα μέλη των περιπτώσεων α, β, γ, ε της παραγράφου 2 της ενότητας Α’ του παρόντος, μπορούν να δηλώνονται και από τους δύο συζύγους στις αιτήσεις τους. Με τη διασύνδεση των αιτήσεων τυχόν επιλογή του ενός συζύγου θα εξασφαλίσει και επιλογή του άλλου (βλ. σχετικά παρ. 11 της Εν. Ε’ του παρόντος) και θα εκδοθεί μία κοινή Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού για αυτούς και τα ωφελούμενα μέλη τους. Σύμφωνα με την εγκύκλιο που παρουσιάζει το dikaiologitika.gr υποβολή ξεχωριστών αιτήσεων από τους συζύγους χωρίς συμπλήρωση των παραπάνω στοιχείων του/της συζύγου – δικαιούχου (Ονοματεπώνυμο, ΑΦΜ και ΑΜΚΑ) συνεπάγεται τη μη διασύνδεση των αιτήσεών τους και τον αποκλεισμό τους από το πρόγραμμα, εφόσον δηλώνεται έστω και ένα κοινό ωφελούμενο μέλος στις αιτήσεις τους.

8. Σε κάθε άλλη περίπτωση εκτός αυτής της ως άνω παραγράφου 7 (συζύγων – δικαιούχων που δηλώνουν και στις δύο αιτήσεις τα ίδια ωφελούμενα μέλη και τα στοιχεία του/της συζύγου), όταν έστω και ένα κοινό ωφελούμενο μέλος δηλώνεται από διαφορετικούς δικαιούχους, οι δικαιούχοι αποκλείονται από τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα.

9. Διαζευγμένος δικαιούχος πατέρας δικαιούται να δηλώσει στην αίτησή του τα τέκνα του ως ωφελούμενα, μόνο αν έχει τη δικαστική επιμέλεια. Σε διαφορετική περίπτωση πρέπει να προσκομίσει Υπεύθυνη Δήλωση της μητέρας ότι συναινεί στη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα.

10. Η αίτηση επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης του άρθρου 8 του ν.1599/1986 (ΦΕΚ Α’ 75) για τα στοιχεία που αναφέρονται σε αυτήν. Συνεπώς, θα πρέπει να εμφανίζει ταυτότητα περιεχομένου με τα ζητούμενα δικαιολογητικά. Η ανακρίβεια των στοιχείων που δηλώνονται στην αίτηση επισύρει τις προβλεπόμενες ποινικές και διοικητικές κυρώσεις.

11. Η αίτηση συμμετοχής συνιστά εξουσιοδότηση προς τον ΟΑΕΔ για τη χρήση και επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων του αιτούντος και των ωφελουμένων αυτού αποκλειστικά για τους σκοπούς της παρούσας Πρόσκλησης.

12. Οι υποψήφιοι φέρουν την ευθύνη της πλήρους και ορθής συμπλήρωσης της ηλεκτρονικής τους αίτησης. Διόρθωση ή τροποποίηση ή συμπλήρωση των αιτήσεων, συμπλήρωση τυχόν ελλειπόντων στοιχείων, έστω και συμπληρωματικών ή διευκρινιστικών, επιτρέπεται μόνο με νέες αιτήσεις, οι οποίες υποβάλλονται έως τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων σε αντικατάσταση των προηγουμένων, οι οποίες ακυρώνονται. δείτε εδώ όλη την πρόσκληση για τον Κοινωνικο Τουρισμό 2014

Πηγή: newsbomb.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook