Κλινικά νεκρή γυναίκα γέννησε ένα υγιέστατο κοριτσάκι!

κλινικά-νεκρή-γυναίκα-γέννησε-ένα-υγι-380106

Οι γιατροί που κατάφεραν να φέρουν στον κόσμο ένα κοριτσάκι, του οποίου η μητέρα βρισκόταν σε κώμα για περισσότερες από 15 εβδομάδες, κάνουν λόγω για θαύμα.

Το υγιέστατο κοριτσάκι γεννήθηκε το βράδυ της Τρίτης. Σύμφωνα με ανακοίνωση του νοσοκομείου της Λισαβόνας, όπου και έγινε ο τοκετός, το βρέφος ήρθε στον κόσμο με καισαρική τομή, κατά τη διάρκεια της οποίας δεν παρουσιάστηκε καμία επιπλοκή.

Το βάρος του μωρού, που ήρθε γεννήθηκε στην 32η εβδομάδα κύησης, ήταν 2,35 κιλά.

Η μητέρα θεωρήθηκε κλινικά νεκρή στις 20 Φεβρουαρίου, όταν υπέστη σοβαρή εγκεφαλική αιμορραγία. Μετά από εξετάσεις που της έγιναν, ωστόσο η οικογένειά της αποφάσισε να συνεχιστεί η εγκυμοσύνη, με τους γιατρούς να δίνουν μάχη, προκειμένου να την κρατήσουν στη ζωή.

Σύμφωνα με το νοσοκομείο, πρόκειται για τη μακροβιότερη επιβίωση εμβρύου από κλινικά νεκρή μητέρα. Πάντως, δεν έγινε γνωστό, από το νοσοκομείο, αν η οικογένεια αποφάσισε να διακόψει την τεχνητή υποστήριξη της μητέρας.

«Πρόκειται για θαύμα. Ήταν τυχεροί που η μητέρα κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή για τόσο πολύ καιρό», είπε ο γιατρός Luís Graça.

Η τελευταία παρόμοια περίπτωση είχε καταγραφεί στην Πολωνία το 2013, όπου η μητέρα βρισκόταν σε κώμα για 13 εβδομάδες.

Πηγή: Telegraph

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook