«Κλεμμένο» το Stairway to Heaven των Led Zeppelin;

κλεμμένο-το-stairway-to-heaven-των-led-zeppelin-356655

Σάλο στη μουσική σκηνή έχει προκαλέσει η κατηγορία ότι το διάσημο τραγούδι των Led Zeppelin, Stairway to Heaven, μπορεί να είναι εν μέρει κλεμμένο.

Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει δικαστής ο οποίος έκανε δεκτή μήνυση σύμφωνα με την οποία το τραγούδι-ταυτότητα του διάσημου ροκ συγκροτήματος του 1971 έχει ομοιότητες με το ορχηστρικό τραγούδι Taurus που είχε κυκλοφορήσει τέσσερα χρόνια νωρίτερα.

Βάσει της απόφασης του δικαστή Γκάρι Κλάουσνερ από το Λος Άντζελες ο Ρόμπερτ Πλαντ και ο Τζίμι Πέιτζ θα κληθούν να παρουσιάσουν τις θέσεις τους ενόψει σώματος ενόρκων σε δίκη που προγραμματίστηκε για τις 10 Μαΐου.

Τη μήνυση υπέβαλε εκπρόσωπος του νεκρού σήμερα Ράντι Γουλφ, γνωστού και ως Ράντι Καλιφόρνια, του συνθέτη δηλαδή του Taurus.

Σύμφωνα με τον ίδιο ο Πέιτζ μπορεί να εμπνεύστηκε το Stairway to Heaven ακούγοντας το τραγούδι του Γουλφ κατά τη διάρκεια κοινής περιοδείας τους το 1968 και το 1969.

Ο δικαστής υποστηρίζει ότι μπορεί να υπάρχουν «βάσιμες» ομοιότητες στα δύο πρώτα λεπτά των δύο τραγουδιών και γι’ αυτό έκρινε ότι είναι πιο δίκαιο η υπόθεση να κριθεί στο ακροατήριο.

Ακούστε τη σύγκριση των δύο τραγουδιών:

protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook