Κλειστό ως και αύριο το αεροδρόμιο των Βρυξελλών | Παραιτήθηκαν οι υπουργοί Εσωτερικών και Δικαιοσύνης

κλειστό-ως-και-αύριο-το-αεροδρόμιο-των-347888

Κλειστό θα παραμείνει σήμερα Πέμπτη αλλά και αύριο Παρασκευή το αεροδρόμιο των Βρυξελλών, μετά τη διπλή βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε στην αίθουσα αναχωρήσεων του αεροδρομίου την Τρίτη, η οποία στοίχισε την ζωή σε τουλάχιστον 15 ανθρώπους.

«Το αεροδρόμιο θα παραμείνει κλειστό για τους ταξιδιώτες έως και την Παρασκευή. Δεν μπορούμε προς το παρόν να πούμε εάν οι εμπορικές πτήσεις θα επαναληφθούν το Σάββατο» δήλωσε από την πλευρά της η Άνκε Φράνσεν, εκπρόσωπος τύπου του αεροδρομίου των Βρυξελλών, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο.

Εξάλλου, καμία πτήση της AEGEAN προς και από Βρυξέλλες δεν θα πραγματοποιηθεί σήμερα και αύριο, λόγω της μη λειτουργίας του αεροδρομίου των Βρυξελλών. Για διευκόλυνση των επιβατών της θα πραγματοποιήσει έκτακτες πτήσεις προς/από Λιλ στη Γαλλία, (η Λιλ απέχει από τις Βρυξέλλες 118 χιλ.).

Παραιτήθηκαν οι υπουργοί Εσωτερικών και Δικαιοσύνης

Ο υπουργός Εσωτερικών του Βελγίου Jan Jambon υπέβαλλε την παραίτησή του αλλά δεν έγινε δεκτή, ο πρωθυπουργός Σαρλ Μισέλ την αρνήθηκε, όπως αναφέρουν όλα τα βελγικά ΜΜΕ.

Επίσης, και ο υπουργός Δικαιοσύνης Koen Geens υπέβαλλε την παραίτησή του αλλά ούτε αυτή έγινε δεκτή.

Το πρωί της Πέμπτης συνεδρίασε το υπουργικό συμβούλιο για τις εξελίξεις, μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες. Ολα δείχνουν ότι η μίνι κυβερνητική κρίση ξέσπασε μετά την αποκάλυψη του Ταγίπ Ερντογάν ότι η Τουρκία είχε απελάσει το καλοκαίρι του 2015 έναν από τους τρομοκράτες που εμπλέκονται στο μακελειό, τον Ιμπραήμ Ελ Μπακράουι και είχε ενημερώσει σχετικά τις βελγικές αρχές.

 

Πηγή: iefimerida.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook