Κλειστό το γήπεδο του Παγκρητίου… μέχρι νεωτέρας | Τι λέει η αυτοψία

κλειστό-το-γήπεδο-του-παγκρητίου-μέχ-216423

pagkritioΦως στο…τούνελ του Παγκρητίου Σταδίου και του προβλήματος που προέκυψε με το στέγαστρο του ψάχνει η Αθλητική Εταιρεία του δήμου, την ώρα που η αυτοψία της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων κάνει λόγο για πλήρη αντικατάσταση του που θα εξασφαλίζει την ασφαλή χρήση του. Μετά από εντολή που δόθηκε από το δήμο μηχανικός της Αντιδημαρχίας Τεχνικών Έργων διενήργησε αυτοψία, που σύμφωνα με πληροφορίες του cretalive κάνει λόγο για εκτεταμένες οξειδώσεις στην λαμαρίνα επικάλυψης του στεγάστρου, για έλλειψη επικαλύψεων μεταξύ των φύλλων της και φθορές στα υλικά στερέωσης, ενώ οξειδώσεις εμφανίζουν και οι οδεύσεις πρόσβασης και ελέγχου που είναι αναρτημένοι πάνω στο στέγαστρο.

pag1Για το λόγο αυτό, σύμφωνα με την έκθεση αυτοψίας η Υπηρεσία του δήμου προτείνει την πλήρη αποξίλωση των υλικών επικάλυψης ( λαμαρίνες και μεμβράνες) και την απομάκρυνση τους. Στη συνέχεια απαιτείται μακροσκοπικός έλεγχος από εναερίτες και στο υπόλοιπο στέγαστρο και σε κάθε περίπτωση πρέπει να γίνει μια μελέτη Στατικής Επάρκειας του Στρεγάστρου η οποία θα αποτυπώσει την ικανότητα χωροδικτυώματος και θα πρέπει να υπάρξει νέα επικάλυψη και μόνωση της στέγης! Κοντολογίς μετά απ΄αυτήν την αυτοψία θα πρέπει να αλλάξει όλο το σκέπαστρο αλλά προς το παρόν πρέπει αρχικά να βρεθούν όλα τα χρήματα που απαιτούνται για να κατέβει το παλαιό, περίπου 70.000 ευρώ και ο δήμος αναζητά…συνέταιρο στην καταβολή των χρημάτων, ο οποίος δεν μπορεί να είναι άλλος από το κράτος, στην ιδιοκτησία του οποίου είναι και το Στάδιο.

pag2Προηγούμενα όμως θα πρέπει να κατέβει από την Αθήνα μηχανικός του…Υπουργείου Οικονομικών, καθώς αυτό εμφανίζεται ως ιδιοκτήτης του Σταδίου, προκειμένου και αυτός με τη σειρά του να γνωματεύσει για την ολική ακαταλληλότητα του στεγάστρου… γραφειοκρατικός μύλος δηλαδή, όπου το Παγκρήτιο κινδυνεύει να μείνει χωρίς άμεση επαναλειτουργία σε ότι αφορά τους ανοικτούς του χώρους εαν δεν συγκινηθούν και δεν βρουν χρήματα οι αρμόδιοι των Αθηνών!

cretalive.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook