ΚΚΕ Χανίων: Απαράδεκτη η πρόθεση της 7ης ΥΠΕ να καλύψει τα κενά σε Νοσοκομεία με εθελοντές!

κκε-χανίων-απαράδεκτη-η-πρόθεση-της-7ης-217200

Την αντίθεση της σχετικά με την πρωτοβουλία της 7ης ΥΠΕ να καλύψει τα κενά σε Νοσοκομεία, Κένταρ Υγείας και Περιφερειακά Ιατρεία, εξέφρασε σε ανακοίνωση της η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΚΚΕ Χανίων.

Συγκεκριμένα στο κείμενο τους αναφέρουν »η πρόθεση της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας να καλύψει κενά στα Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, Περιφερειακά Ιατρεία με εθελοντές είναι απαράδεκτη. Την ώρα που υπάρχουν εκατοντάδες κενά σε γιατρούς, νοσηλευτές, λοιπό προσωπικό και οι θέσεις που προκηρύσσει το Υπουργείο Υγείας είναι μετρημένες στα δάκτυλα του ενός χεριού για το Νομό Χανίων, την ώρα που η ανεργία στο κλάδο την υγείας τσακίζει κόκκαλα, η 7η ΥΠΕ καλεί εθελοντές για να καλύψουν ένα μέρος αυτών των κενών. Δεν πρωτοτυπούν.

Η ίδια λογική υπήρχε και δοκιμάστηκε το προηγούμενο διάστημα σε μια σειρά νοσηλευτικά ιδρύματα ,κάποια από τα οποία ιδιωτικοποιούνται με το παράλληλο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ- όπως το Νοσοκομείο Σαντορίνης. Η ίδια λογική υπάρχει σε όλους τους τομείς που το κράτος θέλει να μειώσει το “κόστος”(Παιδεία, Υγεία, Προστασία Περιβάλλοντος, Δασοπυρόσβεση, Πολιτισμός) για να εξοικονομηθούν χρήματα για τους τραπεζίτες, βιομηχάνους, εφοπλιστές και λοιπά παράσιτα. Πατώντας πάνω στη καλή διάθεση και την ευαισθησία που υπάρχει σε μεγάλο κομμάτι του λαού μας για αυτούς τους τομείς, προσπαθούν να εξασφαλίσουν απλήρωτους εργαζόμενους. Παράλληλα ανοίγουν την πόρτα για ιδιωτικοποίηση των συγκεκριμένων τομέων.

Με τον τρόπο αυτό προσπαθούν να καλύψουν την απαράδεκτη κατάσταση που υπάρχει στη Δημόσια Υγεία λόγω της υποχρηματοδότησης και της ιδιωτικοποίησης που τόσο οι προηγούμενες όσο και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ακολουθούν πιστά, παρόλο τις “μετάνοιες”-παράλληλα προγράμματα που προσπαθούν να ρίξουν στάχτη στα μάτια των λαϊκών στρωμάτων. Ρωτάμε. Αλήθεια, τα κενά στις κλινικές σε γιατρούς, σε νοσηλευτές που δουλεύουν στο όριο ασφαλείας, στο ΕΚΑΒ, στα Κέντρα Υγείας και Περιφερειακά Ιατρεία θα καλυφθούν με εθελοντές; Αλήθεια ,αφού χρειάζονται εργαζόμενοι στα Κέντρα Υγείας γιατί τα υποβαθμίζουν συνεχώς, γιατί δε προκηρύσσουν μόνιμες θέσεις;

Η παροχή υπηρεσιών Υγείας είναι τομέας ευαίσθητος που απαιτεί εργαζόμενους που να εργάζονται με μόνιμα χαρακτηριστικά ,για να μπορούν καλύτερα να αποδίδουν σε κάθε τομέα ώστε παράλληλα και οι ίδιοι να εξελίσσονται στο πεδίο της επιστήμης που υπηρετούν. Δε μπορεί ο εργαζόμενος στην υγεία να δουλεύει μία βδομάδα σε μία κλινική, δέκα ημέρες σε ένα Κέντρο Υγείας, πέντε μήνες να δουλεύει και μετά να αντικαθίσταται από άλλο πενταμηνίτη. Κυβέρνηση και 7η ΥΠΕ θέλουν να κάνουν την απλήρωτη εργασία κανόνα! Να συνηθίσουμε ότι θα δουλεύουμε “εθελοντικά”.

Ο εθελοντισμός σε αυτό το σύστημα, είναι τζάμπα εργασία! Δεν έχει καμία σχέση με την αλληλεγγύη που αναπτύσσεται ανάμεσα στους εργαζόμενους, τους άνεργους και τις οικογένειές τους, στα πλαίσια και του οργανωμένου αγώνα για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους. Είναι «εθελοντισμός» που απαλλάσσει από το κράτος την υποχρέωση για παροχή κοινωνικών υπηρεσιών, που ωθεί σε κάλυψη ανάλογων αναγκών με τζάμπα δουλειά, που καλλιεργεί την υποταγή στο όνομα της βοήθειας στους εξαθλιωμένους.

Καλούμε τα λαϊκά στρώματα να παλέψουν σήμερα για αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υγεία για όλους, για παροχές υγείας με βάση τα σύγχρονα επιτεύγματα της επιστήμης, για μαζικές προσλήψεις σε όλες τις δομές της δημόσιας Υγείας,για χρηματοδότηση που να καλύπτει πλήρως τη λειτουργία των Νοσοκομείων-Κέντρων Υγείας».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook