Κι όμως… Ο τρόπος που κρατάμε το ποτό μας αποκαλύπτει την προσωπικότητα μας

κι-όμως-ο-τρόπος-που-κρατάμε-το-ποτό-μ-536091

Πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν ότι η γλώσσα του σώματος αποκαλύπτει πολλά πράγματα σχετικά με το πώς νιώθουμε ή σκεφτόμαστε.

Ο σύμβουλος ψυχολόγος στο King’s College του Λονδίνου, Dr Glenn Wilson, γνωρίζοντας την σημασία που έχει η γλώσσα του σώματος στην επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων, αποφάσισε να διεξάγει μία έρευνα σχετικά με το πώς συμπεριφέρονται οι άνθρωποι σ’ ένα μπαρ και πως αυτό σχετίζεται με τον τρόπο που κρατάνε το ποτό τους.

Ο ίδιος, παρακολούθησε πάνω από 500 άτομα που έπιναν ποτό σ’ ένα μπαρ, τον περασμένο μήνα.

Ο Dr. Wilson δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η απλή κίνηση που κρατάμε ένα ποτό δείχνει πολλά περισσότερα για εμάς, από ό, τι αντιλαμβανόμαστε – ή ίσως και να θέλουμε να ανακαλύψουμε», γι αυτό «την επόμενη φορά που θα βρεθείτε σ’ ένα μπαρ, ίσως αξίζει να σκεφτείτε τι λέτε στους ανθρώπους γύρω σας, ακριβώς από τον τρόπο που κρατάτε το ποτήρι σας».

Ο ίδιος χώρισε τους ανθρώπους σε 8 κατηγορίες και κατέληξε σύμφωνα με τον τρόπο που κρατούσαν το ποτό τους, σε κάποια βασικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας τους.

Τι δείχνει, λοιπόν, ο τρόπος που κρατάμε το ποτό μας, για εμάς;

1. Ο «εραστής»

Συνήθως, ο τύπος αυτός, συναντάται σε γυναίκες. Οι ίδιες, συνηθίζουν να κρατούν το ποτήρι με χάρη, λεπτεπίλεπτα και να παίζουν με προκλητικό τρόπο μ’ αυτό. Ακόμη συνηθίζουν να το τοποθετούν αρκετή ώρα μπροστά στο πρόσωπό τους ώστε να εστιάσουν την προσοχή των παρευρισκομένων στην ομορφιά τους. Ο καλύτερος τρόπος προσέγγισης γι’ αυτές τις γυναίκες είναι οι αμοιβαίες χειρονομίες φλερτ.

2. Ο «κουτσομπόλης»

Ο τύπος αυτός συναντάται, επίσης, σε γυναίκες. Οι γυναίκες σ’ αυτήν την κατηγορία, συνηθίζουν να κρατούν το ποτήρι του κρασιού τους από το κυκλικό μέρος και όχι από τη βάση του ή από τον κορμό του, ενώ συνηθίζουν να γέρνουν πολύ κοντά προς αυτό και να μιλάνε χαμηλόφωνα στην παρέα τους. Συνήθως αυτά τα άτομα, έχουν ένα μικρό και στενό κοινωνικό κύκλο, γι’ αυτό η προσέγγιση τους είναι λίγο δύσκολη, καθώς οι ξένοι δεν είναι συνήθως ευπρόσδεκτοι.

3. Ο «αστείος» τύπος

Αυτός ο τύπος αναφέρεται και σε άντρα και σε γυναίκα. Πρόκειται για ευχάριστο άτομο, το οποίο απολαμβάνει να είναι με τους φίλους του, και του αρέσει να γελάει. Τα άτομα αυτά, συνηθίζουν να καταναλώνουν ποτά από μπουκάλι, το οποίο συνηθίζουν να το κρατούν χαλαρά στο χέρι τους, ενώ παράλληλα συζητούν με τους γύρω τους. Αυτός ο τύπος έχει πάντα τη διάθεση να επεκτείνει τον κοινωνικό του κύκλο, γι’ αυτό ο καλύτερος τρόπος προσέγγισης είναι να ξεκινήσετε κατευθείαν μία κουβέντα μαζί του.

4. Ο «μοναχικός» τύπος

Πρόκειται για ένα ντροπαλό, υποτακτικό άτομο που συνηθίσει να κρατάει το ποτήρι προστατευτικά, χωρίς να το αφήνει, σαν να φοβάται ότι κάποιος θα του το πάρει μακριά.  Οι παλάμες είναι κρυμμένες και το ποτήρι χρησιμοποιείται ως κοινωνικό δεκανίκι – το ποτό δεν είναι ποτέ τελείως τελειωμένο, αφού υπάρχει πάντα μία γουλιά σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Αυτό το άτομο πρέπει να προσεγγιστεί με έναν ευγενικό και ευαίσθητο τρόπο, το οποίο ενδεχομένως θα του τονώσει την αυτοπεποίθησή του και θα τον κάνει να αισθανθεί πιο άνετα.

5. Η «βασίλισσα του πάγου»

Πρόκειται, κυρίως, για ένα θηλυκό τύπο, του οποίου το φυσικό στυλ είναι κρύο και αμυντικό. Ο τύπος αυτός συνηθίζει να πίνει το ποτό του από ένα ποτήρι κρασιού ή από ένα μικρό ποτήρι, το οποίο συγκρατεί σταθερά σε μια θέση άμυνας, ώστε να αποτρέπονται οι στενές προσεγγίσεις. Οι γυναίκες αυτές είναι τελείως απρόσιτες, γι’ αυτό είναι συνήθως χάσιμο χρόνου να την πλησιάσετε.

6. Ο «playboy»

Αυτός ο τύπος είναι συνήθως ένας άντρας σαγηνευτικός και με αυτοπεποίθηση. Ο ίδιος συνηθίζει να κρατάει το ποτήρι του ή το μπουκάλι ως φαλλικό στήριγμα, παίζοντας με αυτό επιδεικτικά. Έχει την τάση να είναι κτητικός με τις συντρόφους του.

7. Ο «βαλές»

Αυτός ο τύπος γνωρίζει πλήρως την εικόνα του. Συνηθίζει να πίνει εμφιαλωμένη μπύρα, ή μηλίτη. Έχει την τάση να είναι απόλυτος και αλαζονικός. Ο ίδιος συνηθίζει να αφήνει το ποτήρι του μακριά και να ξαπλώνει πίσω στην καρέκλα του. Εάν ο τύπος αυτός, πίνει με τους φίλους του, τότε είναι σχεδόν απίθανο να δεχθεί νέα άτομα στην παρέα.

8. Ο «νταής»

Αυτός ο τύπος είναι, ως επί το πλείστον, αρσενικό. Προτιμάει να πίνει το ποτό του σε μεγάλα ποτήρια ή μπουκάλια, τα οποία χρησιμοποιεί ως συμβολικά όπλα, ενώ η στάση του προς τους άλλους είναι κυρίως απειλητική. Καλό είναι να προσεγγιστεί με μεγάλη προσοχή ή καθόλου.

protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook