Κι όμως ! Κάποιοι λένε «ΟΧΙ» στο σεξ… Γιατί…

κι-όμως-κάποιοι-λένε-οχι-στο-σεξ-γι-230279

aynanismos_agoriΗ αποχή από το σεξ είναι για μερικούς συνειδητή επιλογή· άλλοτε βασίζεται σε συναισθηματικούς λόγους και άλλοτε σε λόγους υγείας.

Ακόμη και για κάποιον που έχει κάνει σεξ στο παρελθόν, η αποχή μπορεί να φαίνεται λογική μια ορισμένη χρονική στιγμή.

Η αποχή σημαίνει κάτι διαφορετικό για κάθε άτομο. Για τους ετεροφυλόφιλους, μπορεί να σημαίνει την αποχή προς διατήρηση της παρθενίας ή την αποχή από οποιαδήποτε μορφή σεξουαλικής επαφής.

Στις πιο ακραίες περιπτώσεις, η αποχή σημαίνει ότι ακόμη και το φιλί είναι απαγορευτικό.

Ποιοι είναι οι λόγοι αποχής;

Μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη είναι για πολλούς το κίνητρο να αποφύγουν το σεξ. Το ίδιο ισχύει και για τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα (ΣΜΝ). Το στοματικό και το πρωκτικό σεξ κρύβουν κινδύνους μετάδοσης μιας ασθένειας, ωστόσο δεν μπορούν να οδηγήσουν σε εγκυμοσύνη. Πολλοί νέοι επιλέγουν να πουν «όχι» στο σεξ προκειμένου να αποφύγουν μακροπρόθεσμες επιπλοκές. Τα νεαρά κορίτσια που απέχουν έως την ενηλικίωση έχουν λιγότερες πιθανότητες να κολλήσουν κάποιο ΣΜΝ που θα οδηγήσει σε καρκίνο του τραχήλου ή στειρότητα. Ομοίως, οι νέοι άνδρες που αποφεύγουν το σεξ διατρέχουν μικρότερο κίνδυνο κάποιου ΣΜΝ που σχετίζεται με τα προφυλακτικά και γενικότερα το ασφαλές σεξ.

Ενήλικη ζωή & αποχή

Πολλοί ενήλικες που έχουν κάνει σεξ στο παρελθόν επιλέγουν την αποχή για άλλους λόγους.

Για παράδειγμα:

  • Περιμένουν να γνωρίσουν τον κατάλληλο σύντροφο
  • Πενθούν την απώλεια ενός συντρόφου
  • Αφοσιώνονται στις σπουδές ή την καριέρα τους
  • Αναρρώνουν από μια ασθένεια
  • Τηρούν ένα ηθικό ή θρησκευτικό πρότυπο

Η αποχή είναι απόφαση

Η αποχή από το σεξ δεν είναι εύκολη υπόθεση. Ένα άτομο μπορεί να αισθάνεται πιέσεις από τους συνομηλίκους ή τον ερωτικό του σύντροφο. Μπορεί κανείς να επιμείνει στην απόφασή του εάν:

  • Συζητήσει ανοιχτά με το σύντροφό του για την απόφαση αποχής.
  • Αποφεύγει τη σωματική επαφή που μπορεί να οδηγήσει σε ερωτική διέγερση.
  • Δεν αναθεωρεί την απόφασή του λόγω μιας συγκεκριμένης συγκυρίας. Οποιαδήποτε απόφαση μπορεί να οδηγήσει σε μεταβολή των επιλογών πρέπει να αντιμετωπίζεται ώριμα και ψύχραιμα.
  • Δεν επιτρέπει τις εξωτερικές πιέσεις. Η απόφαση της αποχής είναι καθαρά προσωπική.

Ένα μειονέκτημα της αποχής είναι ότι πολλοί επιλέγουν να τη σταματήσουν χωρίς να είναι πλήρως προετοιμασμένοι. Πρέπει να λαμβάνεται η απαραίτητη προστασία προκειμένου να αποφευχθεί μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη ή η μετάδοση μιας ασθένειας. Χρειάζεται χρόνος και σφαιρική θεώρηση των πραγμάτων προκειμένου ένα άτομο να αποφασίσει εάν θα είναι σεξουαλικά ενεργό ή όχι.

 

Πηγή: queen

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook