Κι άλλο πραξικόπημα; Ένοπλοι κρατούν ομήρους στο αρχηγείο της Αστυνομίας στην Αρμενία | Video

κι-άλλο-πραξικόπημα-ένοπλοι-κρατούν-ο-397562

Σε εξέλιξη βρίσκονται διαπραγματεύσεις των Αρχών και των ενόπλων που κατέλαβαν το αρχηγείο της αστυνομίας της Γερεβάν και κρατούν ομήρους.

Τα πρώτα στοιχεία που μεταδίδουν διεθνή ΜΜΕ είναι συγκεχυμένα. Κάποια από αυτά μεταδίδουν πληροφορίες για έναν αστυνομικό νεκρό και δεκάδες τραυματίες.

Σύμφωνα με το rt.com γύρω από το αρχηγείο της αστυνομίας έχουν αναπτυχθεί κυβερνητικά στρατεύματα και βρίσκεται στο σημείο και ο αρχηγός των δυνάμεων ασφαλείας της χώρας Vladimir Gasparyan.

Ανακοίνωση της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας της χώρας αναφέρει ότι «σήμερα το πρωί, μία ομάδα ενόπλων εισέβαλε στο αρχηγείο της αστυνομίας και κρατάει ομήρους.

Οι ένοπλοι που εισέβαλαν στο αρχηγείο είναι βαριά οπλισμένοι και -σύμφωνα με πληροφορίες- απαιτούν την απελευθέρωση του Γιραΐρ Σεφιλιάν -που κρατείται από τις 20 Ιουνίου κατηγορούμενος για απόπειρα κατάληψης κυβερνητικών κτιρίων- και αποτελεί εμβληματική μορφή της αντιπολίτευσης.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό πόσοι είναι οι όμηροι των δραστών. Σύμφωνα με κάποια δημοσιεύματα ανάμεσα στους ομήρους είναι και ο αρχηγός της αστυνομίας της χώρας Valery Osipyan.

Μερίδα του ρωσικού Τύπου κάνει λόγο για προσπάθεια ανατροπής του προέδρου της Αρμενίας από ενόπλους που προσπαθούν να καταλάβουν κρατικά κτίρια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook