Κι άλλος πρώην Δήμαρχος κατεβαίνει με τον Βάμβουκα

κι-άλλος-πρώην-δήμαρχος-κατεβαίνει-με-125356

Στο πλευρό του υποψηφίου δημάρχου Τάσου Βάμβουκα, με τον συνδυασμό “Δήμος Ενεργών Πολιτών”  κατεβαίνει στις δημοτικές εκλογές,  ο πρώην δήμαρχος Σούδας, Γιάννης Περάκης.

Αναλυτικά σε δήλωσή του ο Γιάννης Περάκης αναφέρει:

«Ως ενεργός πολίτης, αλλά και ως άνθρωπος της Αυτοδιοίκησης (πρώην δήμαρχος Σούδας και πρώην πρόεδρος της ΤΕΔΚ Νομού Χανίων) παρακολουθώ τα τελευταία τρισήμισι χρόνια συστηματικά και με αγωνία τα διαδραματιζόμενα μετά την εφαρμογή του Καλλικράτη στον χώρο της Αυτοδιοίκησης στον Νομό μας και ειδικότερα στον νέο Καλλικρατικό Δήμο Χανίων.

Παρά τις οικονομικές περικοπές που έχουν υποστεί οι Δήμοι με τη μνημονιακή πολιτική της κεντρικής εξουσίας, υπάρχει perakisελπίδα για την ανάπτυξη, την οικονομική αυτοτέλεια και την αναδιοργάνωση της Αυτοδιοίκησης με επίκεντρο τις ανάγκες του τόπου και την καθημερινότητα του δημότη. Και αυτό μπορεί να συμβεί λόγω των μεγάλων αναπτυξιακών προοπτικών που έχει ο νέος Καλλικρατικός Δήμος Χανίων, ο δέκατος σε πληθυσμό Δήμος στην Ελλάδα, που προέκυψε με τη συνένωση επτά οργανωμένων, αυτοτελών και υγιών οικονομικά Καποδιστριακών δήμων με αλληλοσυμπληρούμενα συγκριτικά πλεονεκτήματα.

Λυπάμαι που διαπιστώνω ότι αντί να αξιοποιηθούν αυτά τα δεδομένα, ο νέος Δήμος έγινε ουραγός των εξελίξεων σε επίπεδο Νομού και Περιφέρειας, αφού κανένα μεγάλο αναπτυξιακό έργο (λιμάνι, αεροδρόμιο, ορεινός όγκος, τουριστικές υποδομές κ.λπ.) δεν απασχόλησε σοβαρά με προτάσεις και σχέδιο το Δημοτικό Συμβούλιο. Η αναπτυξιακή προοπτική θυσιάζεται καθημερινά στον βωμό μίας ανούσιας επικοινωνιακής τακτικής που μετατρέπει το αυτονόητο σε είδηση και την είδηση σε επίτευγμα. Αρκεί να σκεφθεί κανείς ότι ακόμα και η όποια μικρή, οφειλόμενη άλλωστε στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε, κοινωνική παροχή προς τους ανθρώπους που υποφέρουν γύρω μας, περνά από το κανάλι των πελατειακών σχέσεων.

Οι προϋπάρχουσες δομές των Καποδιστριακών Δήμων που εξυπηρετούν τον δημότη στις καθημερινές του ανάγκες υπολειτουργούν και οι μικρές επιλεκτικές παρεμβάσεις με ασφαλτικά και τσιμεντοστρώσεις παραμονές εκλογών στη λογική του «σου δίνω, για να πάρω» δεν είναι ικανές να αλλάξουν την εικόνα εγκατάλειψης που ζει ειδικά η περιαστική περιοχή τα τελευταία χρόνια.

vamvoukas dimos energon politonΜε βάση λοιπόν αυτά τα δεδομένα, που απαξιώνουν τους θεσμούς και την Αυτοδιοίκηση αποφάσισα να κατέλθω ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στις επερχόμενες Αυτοδιοικητικές εκλογές συμπορευόμενος με το ψηφοδέλτιο των “Ενεργών Πολιτών”, μίας ομάδας δυνατής με άξια στελέχη και με υποψήφιο δήμαρχο τον Τάσο Βάμβουκα, έναν άνθρωπο συνετό που ξέρει να συνθέτει τις διαφορετικές απόψεις και να υπηρετεί το εμείς και όχι το εγώ. Με την έννοια αυτή, όλοι εμείς που συμπορευόμαστε μαζί του, με εργαλεία το όραμα για τον τόπο μας, την αξιοποίηση του θεσμικού πλαισίου και του ανθρώπινου δυναμικού, το σχέδιο, την οργάνωση και τη μεθοδικότητα, πιστεύουμε ότι μπορούμε να αλλάξουμε ουσιαστικά σελίδα στον Δήμο μας».

zarpa.gr

 

 

One thought on “Κι άλλος πρώην Δήμαρχος κατεβαίνει με τον Βάμβουκα

  1. Γιάννης Περράκης: «Θα συμπορευτώ με αντιμνημονιακό ψηφοδέλτιο στις αυτοδιοικητικές εκλογές»
    Αυτά έλεγε ο Περράκης τον περασμένο Νοέμβρη. Δείτε εδώ:
    http://chania-politis.blogspot.gr/2013/11/blog-post_19.html

    Πόσο αξιόπιστος τελικά μπορείς να είσαι όταν συμπορεύεσαι με όλα τα φυντάνια του Σκουλάκη που στήριξαν εν πλήρει συνειδήσει και υπηρετώντας το μνημόνιο της Αυτοδιοίκησης (δηλ. τον Καλλικράτη) και τον μνημονιακό Δήμαρχό του και τώρα προσπαθούν να ταϊσουν κουτόχορτο για μια ακόμα φορά τους Χανιώτες.

    Εγκαταλείπουν σαν τα ποντίκια το πλοίο που βουλιάζει και προσπαθώντας να επιβιώσουν με το νέο εκλεκτό του σάπιου μνημονιακού αυτοδιοικητικού συστήματος (βλέπε Βάμβουκας) ελπίζουν όλοι μαζί ότι για μια ακόμα φορά θα μπορέσουν να «πουλήσουν φύκια για μεταξωτές κορδέλες»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook