Κικίλιας: «Πού πήγαν τα λεφτά που έπεσαν στην Κρήτη;» | Όλο το ρεπορτάζ της υπουργικής επίσκεψης στα Χανιά

κικίλιας-πού-πήγαν-τα-λεφτά-που-έπεσα-162617

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΣαφείς αιχμές για τον τρόπο που η Κρήτη διαχειρίστηκε τους οικονομικούς πόρους των περασμένων δεκαετιών, άφησε ο νέος υπουργός Δημοσίας Τάξης κ. Βασίλης Κικίλιας που σε ερώτηση δημοσιογράφου για την αύξηση των τροχαίων ατυχημάτων στην εθνική οδό, είπε: «Συμφωνώ ότι πρέπει να ξαναδούμε λίγο την σήμανση και την αστυνόμευση στις εθνικές οδούς του νησιού. Από την άλλη θα ήθελα να θέσω ένα ερώτημα: «όλα αυτά τα χρήματα κι όλες αυτές οι επιδοτήσεις τόσα χρόνια στο νησί, πού πήγαν;» κλείνοντας την ολιγόωρη επίσκεψή του στα Χανιά, σήμερα το πρωί.

Νωρίτερα,  ο κ. Βασίλης Κικίλιας, είχε πραγματοποιήσει σειρά συναντήσεων στο Δήμο Χανίων, στην Αστυνομική Διεύθυνση και στην Πυροσβεστική, με στόχο, «να ακούσει προβλήματα και να δώσει λύσεις», όπως είπε, θέτοντας ως προτεραιότητες την εμπέδωση του αισθήματος της ασφάλειας για τους πολίτες και τους επισκέπτες στην Κρήτη, αλλά και την αποκατάσταση της σχέσης πολίτη – αστυνομικού που «τα τελευταία χρόνια έχει διαρραγεί από την κρίση».

Για την αναδιάρθρωση στα σώματα ασφαλείας 

«Δεν λειτουργούμε φοβικά απέναντι στις αλλαγές που σημαίνει ότι ό,τι καλό ακούγεται και ταιριάζει σε μια αστυνομία που την βλέπουμε από την πλευρά της κοινωνίας και του πολίτη και όχι συντεχνιακά και εκ των έσω θα το υλοποιήσουμε», τόνισε ο Υπουργός, ερωτηθείς σχετικά με την τροπολογία που ο ίδιος κατέθεσε στο β’ θερινό τμήμα της Βουλής.  Όπως είπε, στόχος της είναι να διορθώσει προβλήματα συντονισμού των υπηρεσιών που εντοπίστηκαν στο πρόσφατο σχέδιο αναδιάρθρωσης του προκατόχου του κ. Δένδια.

120 κενές θέσεις αστυνομιών στα Χανιά!

Κληθείς  να σχολιάσει την υποστελέχωση των αστυνομικών υπηρεσιών, είπε: «Δεν θα μεμψιμοιρούμε, θα παλέψουμε με αυτά τα οποία έχουμε» και έφερε τα Χανιά ως «τρανό παράδειγμα» που «πρέπει να υπερασπιστούμε», «με εξαιρετική ομορφιά, με περήφανο λαό και με πολλούς τουρίστες που σημαίνει συνάλλαγμα». Ωστόσο, η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων του νομού Χανίων, του παρέδωσε υπόμνημα με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και τα οποία αφορούν μεταξύ άλλων την υποστελέχωση, την μη τήρηση του ωραρίου, τις αποσπάσεις και με τα αιτήματά τους για ενίσχυση των αστυνομικών υπηρεσιών. Χαρακτηριστικό είναι, ότι τα Χανιά, έχουν περισσότερες από 120 κενές οργανικές (1/3 της οργανικής δύναμης) ενώ παράλληλα έχει ανέβει ο φόρτος εργασίας, όπως διαπιστώνεται.

Νέα λάστιχα για τα Πυροσβεστικά 

Κατά την επίσκεψή του στην Πυροσβεστική και αφού συναντήθηκε με τον Περιφερειακό Διοικητή κ. Ραπανάκη και τον διοικητή Χανίων κ. Μαραγκάκη, ο κ. Κικίλιας ανακοίνωσε ότι συμβασιοποιήθηκε η προμήθεια 2.600 ελαστιχών για τα οχήματα της Πυροσβεστικής, αφού «ξεμπλόκαρε» ο σχετικός διαγωνισμός και ότι την ίδια ώρα  «τρέχει» και ο διαγωνισμός για 372 νέα οχήματα.

Για τους Σύρους πρόσφυγες

Ενημερώθηκε αλλά δεν θέλησε να «ανοίξει τα χαρτιά του» ο Υπουργός, για το θέμα των 54 Σύρων που παραμένουν στο ξενοδοχείο στη Νέα Χώρα.  «Θα προτιμούσα να κάνω δυο -τρία πράγματα πρώτα και μετά να τα πω», είπε, ερωτηθείς σχετικά. Για το θέμα τον ενημέρωσε ο κ. Σκουλάκης, ο οποίος έθεσε επίσης το ζήτημα α της πληρωμής του εργολάβου κ. Δρακάκη, για την επιχείρηση του απεγκλωβισμού του εργάτη από το πηγάδι τον περασμένο Μάιο.

Για τους δημοτικούς αστυνομικούς

Ο  απερχόμενος Δήμαρχος ζήτησε επίσης παρέμβαση και στο θέμα της αστυνόμευσης, διαπιστώνοντας ότι οι 14 δημοτικοί αστυνομικοί που έχουν μείνει στα Χανιά, δεν αξιοποιούνται αφού δεν έχουν ακόμη προσδιοριστεί οι αρμοδιότητές τους, με τον υπουργό να απαντά ότι αυτό θα γίνει σύντομα με προεδρικό διάταγμα.

Η επίσκεψη

Τον υπουργό συνόδευαν στα Χανιά, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας κ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης και κ. Μανούσος Βολουδάκης. Μετά την επίσκεψή του στο Αστυνομικό Μέγαρο, ο κ. Κικίλιας αναχώρησε για το Ρέθυμνο, όπου επισκέφθηκε την Αστυνομική Διεύθυνση Τάξης, και την Πυροσβεστική Υπηρεσία  ενώ πραγματοποίησε συναντήσεις με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Αύριο θα συνεχίσει την περιοδεία του στην Κρήτη, με επισκέψεις στο Ηράκλειο και τον Άγιο Νικόλαο.

zarpa.gr

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook