ΚΕΔΕ: «Ούτε τσίπα, ούτε φιλότιμο ο κ. Σκουρλέτης»

κεδε-ούτε-τσίπα-ούτε-φιλότιμο-ο-κ-σκο-549484

«Χρειάστηκαν μόλις λίγες ώρες για να διαπιστώσουμε για μια ακόμη φορά ότι ο κ. Σκουρλέτης δεν διαθέτει ούτε τσίπα, ούτε φιλότιμο», σχολιάζει σε ανακοίνωσή της η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), με αφορμή ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών για τη δημοσιοποίηση των πρακτικών της απόφασης της ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου που κρίνει αντισυνταγματική την παράταση των οκτάμηνων συμβάσεων στην καθαριότητα των δήμων.

«Αν ήταν άλλος υπουργός στη θέση του, θα είχε ήδη παραιτηθεί», υπογραμμίζει η ΚΕΔΕ και συμπληρώνει: «Το αφτί όμως του κ. Σκουρλέτη δεν ιδρώνει, γιατί προφανώς ο ίδιος έχει λύσει το βιοποριστικό του ζήτημα». Κατά την ΚΕΔΕ, «δεν μπορεί ο αριστερός μόνο στα λόγια, «χορτάτος» υπουργός, να αντιληφθεί την αγωνία επιβίωσης χιλιάδων συμβασιούχων, που σήμερα βρίσκεται η ζωή τους κυριολεκτικά στον αέρα».  «Θα συνιστούσαμε λιγότερη αλαζονεία στον κ. Σκουρλέτη. Δεν έχουμε ως ΚΕΔΕ ανάγκη τις συμβουλές και τη συνδρομή του για να αντιμετωπίσουμε τις έκτακτες καταστάσεις που δημιουργεί η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Ο ίδιος χρειάζεται περισσότερο τις συμβουλές αυτές, για να βρει διέξοδο στα αδιέξοδα που δημιούργησε ο ερασιτεχνισμός και οι ιδεολογικές του εμμονές», συνεχίζει η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας. Εκφράζει δε την επιθυμία της για «πλήρη και σταθερή εργασία για όλους τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ».

«Με δεδομένο ότι οι δήμοι είναι εκείνοι που τους απασχολούν και καλύπτουν τη μισθοδοσία τους, αυτοί θα πρέπει να είναι και οι μόνοι αρμόδιοι για να αποφασίζουν το πόσοι θα απασχοληθούν και σε ποιες ειδικότητες πάντοτε μέσω ΑΣΕΠ», συμπληρώνει η ΚΕΔΕ, σύμφωνα με την οποία είναι «αδιανόητο ο υπουργός Εσωτερικών να αποφασίζει για το πώς θα λειτουργούν οι 325 δήμοι, κάτι που δεν ισχύει σε καμία άλλη χώρα της Ευρώπης». «Σε κάθε περίπτωση στηρίζουμε τους συμβασιούχους και θα παραμείνουμε στο πλευρό τους», καταλήγει η ΚΕΔΕ.

Νωρίτερα, με ανακοίνωσή του, το υπουργείο Εσωτερικών στάθηκε στην ανάγκη αναζήτησης μιας συνολικής λύσης για τις συμβάσεις εργασίας στο Δημόσιο και τους ΟΤΑ, ενώ αναφερόμενο στην ΚΕΔΕ, επεσήμανε ότι «η σπουδή της να συνδέσει τη συγκεκριμένη κρίση του Ελεγκτικού Συνεδρίου με την ακύρωση της όποιας οριστικής και συνολικής λύσης στο ζήτημα των συμβάσεων ορισμένου χρόνου στο Δημόσιο και στους ΟΤΑ, ελπίζουμε να μην αποτυπώνει την πραγματική στάση της απέναντι στους εργαζόμενους».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook