Καφέ στα Χανιά ανάμεσα στα πιο ιστορικά της Ευρώπης | Photos

καφέ-στα-χανιά-ανάμεσα-στα-πιο-ιστορικ-522752

Από τα Χανιά στο Παρίσι: Πρωινός καφές, στα πιο ιστορικά καφέ της Ευρώπης

Στη μεσαιωνική πόλη Λούκα στην Ιταλία και στους χώρους του «Παλάντζο Ντεκάλε» και του «Ρίαλ Κολέντζιο» πραγματοποιήθηκε φέτος η 30ή συνάντηση φορέων και εκπροσώπων του δικτύου «Δρόμων Πολιτισμού της Ευρώπης».

Στη διοργάνωση έδωσε το «παρών» ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ιστορικών Καφέ Ευρώπης, Βασίλης Σταθάκης, ο οποίος είχε συνομιλίες με εκπροσώπους του θεσμού για δημιουργία του «Δρόμου Ιστορικών Καφέ Ευρώπης».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του «Συνδέσμου Ιστορικών Καφέ της Ευρώπης» η ιδέα για τη δημιουργία μιας «αλυσίδας» με έντονο το άρωμα του καφέ, που θα διατρέχει την Ευρώπη και θα ενώνει τα ιστορικά καφέ-σημεία πολιτισμού της γηραιάς ηπείρου, έγινε αποδεκτή στους συνέδρους που ήδη εκδήλωσαν ενδιαφέρον συμμετοχής.

Οι «Δρόμοι Πολιτισμού της Ευρώπης» συμπλήρωσαν φέτος 30 χρόνια συνεχούς πορείας. Με 31 «δρόμους» στο ενεργητικό του και περισσότερες από 40 χώρες να συμμετέχουν, ο θεσμός αποτελεί βασικό πυλώνα διάδοσης της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ευρώπης και ενώνει χώρες, ανθρώπους, κουλτούρες, καταλήγει το δημοσίευμα του cnn.gr.

Η χώρα μας συμμετέχει ήδη στους δρόμους της ελιάς και των θερμών λουτρών, όμως το ξεκίνημα ενός ολοκαίνουργιου δρόμου με αφετηρία τα Χανιά της Κρήτης και το ιστορικό καφέ «Κήπος» κέρδισε την προσοχή των συνέδρων, με εκπροσώπους από Γαλλία, Αυστρία, Πορτογαλία, Ιταλία, Γερμανία, Ρουμανία να εκδηλώνουν ενδιαφέρον συμμετοχής.

Κήπος, Χανιά

Ο πρόεδρος του ΔΣ του θεσμού στο Συμβούλιο της Ευρώπης, Αλφέντρας Τζομάντας, υποδέχτηκε με ενθουσιασμό την ιδέα. Στο ίδιο πνεύμα κινήθηκε και ο Στέφανο Ντομινιόνι, γενικός γραμματέας του θεσμού.

zarpanews.gr

One thought on “Καφέ στα Χανιά ανάμεσα στα πιο ιστορικά της Ευρώπης | Photos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook