«Κατρακυλάει» η επιβατική κίνηση στα Χανιά | Μείωση επιβατών στο αεροδρόμιο Δασκαλογιάννης

κατρακυλάει-η-επιβατική-κίνηση-στα-529974

Τα στοιχεία για την επιβατική κίνηση του Ιανουαρίου στα αεροδρόμια τα οποία διαχειρίζεται, ανακοίνωσε η Fraport και σύμφωνα με τα πρώτα δείγματα η πτώση της κίνησης στα Χανιά ξεπερνάει το 35%, μετά την αποχώρηση της Ryanair από τον αερολιμένα Χανίων τουλάχιστον για τη χειμερινή σεζόν 2017-2018.

Στη Θεσσαλονίκη, η επιβατική κίνηση ήταν μειωμένη κατά 12,2% στις 309,586 επιβάτες, στα Χανιά κατά 36,2% στις 43.255 επιβάτες, ενώ αντιθέτως στη Ρόδο η επιβατική κίνηση ήταν αυξημένη κατά 6,3%, στις 58.673 επιβάτες, όπως σημειώνει η εταιρεία στα στοιχεία που δημοσιεύει

Στην Ελλάδα γενικότερα, η συνολική επιβατική κίνηση στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια ήταν μειωμένη κατά 5,1%, στις 549.506 επιβάτες. Η εταιρεία από πλευράς της σημειώνει πως αυτό οφείλεται κυρίως στις εργασίες ανακαίνισης στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης -που είναι και το πιο πολυάσχολο αεροδρόμιο που διαχειρίζεται η Fraport στη χώρα μας.

Συνολικά τον Ιανουάριο η Fraport κατέγραψε αύξηση 7,6% της επιβατικής κίνησης σε 4.549.717 άτομα, με την κίνηση στην Ευρώπη να είναι αυξημένη κατά 12,6%, ενώ η διηπειρωτική κίνηση αυξήθηκε κατά 2,6%. Σε επίπεδο εμπορευμάτων, μέσω των αεροδρομίων που διαχειρίζεται η Fraport, η κίνηση ήταν αυξημένη κατά 1,3%.

zarpanews.gr

3 thoughts on “«Κατρακυλάει» η επιβατική κίνηση στα Χανιά | Μείωση επιβατών στο αεροδρόμιο Δασκαλογιάννης

  1. Που είναι τωρα οι συμπολιτες μας που πριν λίγο καιρό προσπαθούσαν με εγγραφα και υπογραφοντες ως επιφανεις Χανιωτες να πεισουν την κοινη γνωμη ότι πρέπει να μην είναι οπισθοδρομικη και εσωστρεφης και να δεχτουν την παραχώρηση του αεροδρομίου Χανιων στην εταιρεια Fraport?Τι λενε για την μειωση της επιβατικης κινησης?Ας απαντησει κανενας αν θελει!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook