Καταχρηστικές απολύσεις σε ξενοδοχείο των Χανίων

καταχρηστικές-απολύσεις-σε-ξενοδοχε-38394

 

xenodoxeiaΜια καταγγελία που αφορά παράνομες και καταχρηστικές απολύσεις ξενοδοχοϋπαλλήλων στα Χανιά αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Ξενοδοχοϋπαλλήλων. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, δύο εργαζόμενοι, ο Θανάσης Κουτσατάλογλου και η συνδικαλίστρια Μαρία Καλιτσουνάκη, μέλος της Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης,  καταγγέλλουν τις παράνομες και καταχρηστικές απολύσεις τους από το ξενοδοχείο INDIGO MARE.

Η διεύθυνση του ξενοδοχείου ανακοίνωσε τις απολύσεις στις 8 του Φλεβάρη πάρα το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι είχαν συμπληρώσει τη νόμιμη αίτηση επαναπρόσληψης μέσω του σωματείου ξενοδοχοϋπαλλήλων Χανίων.

Στόχος των απολύσεων, είναι η παρεμπόδιση της συνδικαλιστικής δράσης και η τρομοκράτηση των εργαζομένων στην επιχείρηση αλλά και ευρύτερα στον χώρο των ξενοδοχείων, σε μία περίοδο μαζικών απολύσεων, σφαγιασμού των μισθολογικών αποδοχών και των εργατικών κατακτήσεων των προηγούμενων εποχών.

Τα τελευταία 3 χρόνια έχει ξεκινήσει ένα μεγάλο κύμα απολύσεων προκειμένου να αντικατασταθούν με καθεστώς μαθητείας και ατομικές συμβάσεις. Με την δικαιολογία της οικονομικής κρίσης έχουν στόχο την διάλυση των σχέσεων εργασίας και την κατάργηση της συλλογικής μας σύμβασης.

Η απόλυση της Μαρίας Καλιτσουνάκης παραβιάζει ένα από τα στοιχειώδη εργασιακά και δημοκρατικά δικαιώματα, αυτό της συνδικαλιστικής δράσης. Καλούμε όλους τους αγωνιστές, τους εργαζόμενους και συνδικαλιστές από άλλους χώρους να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους προκειμένου όχι μόνο να γυρίσουν οι δύο εργαζόμενοι στη δουλειά τους, αλλά και να προστατευτεί το αναφαίρετο δικαίωμα του συνδικαλίζεσθαι.

Απαιτούμε την άμεση ανάκληση των απολύσεων και απαιτούμε να μπει τέλος στην εργοδοτική τρομοκρατία και να προστατευτεί το αναφαίρετο δικαίωμα του συνδικαλίζεσθαι.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook