Καταστροφή στον Δήμο Πλατανιά: Τελευταία ενημέρωση και Photos

καταστροφή-στον-δήμο-πλατανιά-τελευτ-198640

Φωτογραφία0019Πλημμυρισμένα υπόγεια σε σπίτια και τουριστικές μονάδες, κατεστραμμένους δρόμους και μεγάλες ζημιές στα δίκτυα ύδρευσης και ηλεκτροδότησης σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του Δήμου Πλατανιά, άφησε πίσω της η πρωτοφανής κακοκαιρία των τελευταίων ημερών.

Από το πρωί μέχρι αργά το απόγευμα της Παρασκευής, συνεργεία του Δήμου έδιναν «αγώνα δρόμου» κάτω από εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες για να αποκαταστήσουν τις ζημιές ενώ αποφασίστηκε το Δημαρχείο να παραμείνει ανοικτό και το Σαββατοκύριακο (8 με 6) ώστε να μπορούν οι δημότες να δηλώνουν τις ζημιές που έχουν υποστεί.

Οδικό δίκτυο

Ιδιαίτερη προσοχή σε όσους θα κινηθούν στο επαρχιακό οδικό δίκτυο του Δήμου, καθώς υπάρχουν πολλά προβλήματα. Στον Ντερέ, η γέφυρα στην είσοδο έχει καταστραφεί, με αποτέλεσμα η πρόσβαση στο χωριό να γίνεται από Παπαδιανά, ενώ αύριο θα γίνει προσπάθεια ώστε να ανοίξει ο δρόμος και από Λίμνη. Τρομερές ζημιές έχουν γίνει στον Κυπάρισσο, όπου ολόκληρα κομμάτια της ασφάλτου παρασύρθηκαν από τους χείμαρρους και τους όγκους του νερού που μετέτρεψαν τους δρόμους σε ποτάμια(photos κάτω)

KIPARISSOS 2

kiparisos

Μικρότερες κατολισθήσεις έχουν γίνει σε Ορθούνι, Ζουνάκι, Μεσκλά και Νέα Ρούματα, με την κυκλοφορία να έχει αποκατασταθεί πλήρως μετά την επέμβαση των συνεργείων. Σημειώνεται δε, ότι το αγροτικό δίκτυο που δεν έχει ελεγχθεί ακόμα, εκτιμάται ότι έχει υποστεί μεγάλες καταστροφές.

Ηλεκτροδότηση

Εν τω μεταξύ, στο σκοτάδι παρέμεναν για ώρες χωριά της δημοτικής ενότητας Κολυμβαρίου, από βλάβες στο δίκτυο της ΔΕΗ. Χωρίς φως και το χωριό του Αη Βασίλη στον Ομαλό, το οποίο χιονισμένο πλέον, θα είναι το Σαββατοκύριακο έτοιμο να υποδεχτεί τους χιλιάδες επισκέπτες που θα φτάσουν στο οροπέδιο!

faragi_samaria_xioni

Ομαλός

Απαραίτητες είναι οι αντιολισθητικές αλυσίδες στον Ομαλό, όπου μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής, είχε πέσει ένα μέτρο χιόνι (photos). Από το πρωί, μηχανήματα του Δήμου Πλατανιά και συνεργεία της Αντιπεριφέρειας, βρίσκονταν εκεί, καταφέρνοντας να καθαρίσουν εντελώς τον δρόμο.

OMALOS 4

Αποζημιώσεις

Από τον Δήμο Πλατανιά, ανακοινώθηκαν τα εξής:  «Για τη χορήγηση εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης ανά νοικοκυριό για την κάλυψη των άμεσων αναγκών του, πρέπει να συμπληρωθεί αίτηση από τον δικαιούχο ή εξουσιοδοτημένο πρόσωπο, καθώς και να προσκομίσουν οποιοδήποτε στοιχείο με το οποίο θα αποδεικνύεται ότι η πληγείσα κατοικία ήταν η κύρια κατοικία των δικαιούχων (ιδιόκτητη ή ενοικιαζόμενη) όπως π.χ. μισθωτήριο συμβόλαιο, αντίγραφο λογαριασμών ΔΕΚΟ κ.α..

Παράλληλα, ο Δήμος θα δέχεται αιτήσεις για να λάβουν οι πληγέντες δημότες το προβλεπόμενο βοήθημα που μπορεί να ανέλθει κατ’ ανώτατο όριο στο ποσό των 5.869,41€ για την αντιμετώπιση απλών επισκευαστικών εργασιών των κατοικιών και αντικατάσταση της οικοσκευής τους. Για το συγκεκριμένο βοήθημα, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν τα παρακάτω:

1. Αίτηση του δικαιούχου ή εξουσιοδοτημένου προσώπου καθώς και οποιοδήποτε στοιχείο κριθεί απαραίτητο από την Υπηρεσία, με το οποίο θα αποδεικνύεται ότι η πληγείσα κατοικία ήταν η κύρια κατοικία των δικαιούχων (ιδιόκτητη ή ενοικιαζόμενη) όπως π.χ. Μισθωτήριο συμβόλαιο, αντίγραφο λογαριασμών ΔΕΚΟ κ.α.

2. Αντίγραφο φορολογικής δήλωσης ή Υπεύθυνη Δήλωση του Ν. 1599/86 θεωρημένη από την οικεία Εφορία, όπου θα δηλώνει ότι δεν υπόκειται σε υποχρέωση φορολογικής δήλωσης.

3. Αντίγραφο Εντύπου Ε9.

Το ύψος και τα κριτήρια για την καταβολή του βοηθήματος έως 5.896,41€ είναι:

• Ο αριθμός μελών οικογένειας

• Ο βαθμός ζημιών

• Μέγεθος κατοικίας

NTERESΗ ενίσχυση αυτή χορηγείται στους πληγέντες ανεξάρτητα αν η κατοικία είναι ιδιόκτητη ή παραχωρημένη. Σε περίπτωση που οι δικαιούχοι τόσο της εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης για την κάλυψη άμεσων αναγκών, όσο και της οικονομικής ενίσχυσης για την αντιμετώπιση απλών επισκευαστικών εργασιών των κατοικιών και αντικατάσταση της οικοσκευής τους είναι περισσότεροι του ενός, λόγω συγκατοίκησης κ.λ.π., η οικονομική ενίσχυση χορηγείται σε έναν εξ’ αυτών μετά από εξουσιοδότηση που θα του παρέχουν οι υπόλοιποι.

KOLYMPARIΤα τηλέφωνα του Δήμου Πλατανιά όπου μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να πληροφορηθούν για τις προαναφερόμενες διαδικασίες είναι 2821340013 και 2821061718. Για να δηλώσουν κάποια ζημιά στο οδικό δίκτυο του Δήμου μπορούν να καλέσουν στο 2821340022.

zarpa.gr

One thought on “Καταστροφή στον Δήμο Πλατανιά: Τελευταία ενημέρωση και Photos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook