Καταπληκτικό… Φωτογραφίες και βίντεο από το σπάνιο μαύρο φλαμίνγκο στην Κύπρο

καταπληκτικό-φωτογραφίες-και-βίντε-236933

flamingo_mauroΜε το στόμα ανοιχτό έμειναν οι εραστές της παρακολούθησης πουλιών σε υδροβιότοπο της Μεγαλονήσου, όταν είδαν ανάμεσα στα δεκάδες ροζ φλαμίνγκο που φτάνουν φέτος κατά την μετανάστευσή τους προς τα νότια, ένα ακόμη του οποίου το χρώμα είναι μαύρο.

Οπως γράφει ο τοπικός Φιλελεύθερος, το σπάνιο πτηνό είναι κατάμαυρο εκτός από μια τούφα άσπρων φτερών στο πίσω μέρος του σώματός του. Οπως εκτιμάται, πρόκειται για σπάνια περίπτωση μελανισμού, μια πάθηση που οδηγεί σε υπερβολική παραγωγή της χρωστικής μελανίνης.

flamingo_mauro1«Είναι πολύ, πολύ σπάνιο να παρατηρήσει κανείς κάτι τέτοιο (…) Βασικά είναι το αντίθετο του αλφισμού (αλμπινισμού)», δήλωσε στο Reuters ο Παντελής Χαριλάου, επικεφαλής της περιβαλλοντικής υπηρεσίας στην Βρετανική Βάση της Δεκέλειας, στην οποία υπάγεται η προστατευόμενη περιοχή της Αλυκής.

flamingo_mauro2«Από ό,τι έχω δει στο Διαδίκτυο, μαύρο φλαμίνγκο έχει παρατηρηθεί μόνο μία φορά στο παρελθόν στο Ισραήλ» είπε. Άλλοι ειδικοί εκτίμησαν ότι πρόκειται για το ίδιο φλαμίνγκο που εθεάθη στο Ισραήλ το 2014, προσθέτει το Reuters.

Ωστόσο, ο Μάρτιν Χέλικαρ του Πτηνολογικού Συνδέσμου Κύπρου είπε στο Associated Press ότι τα μαύρα φλαμίνγκο δεν είναι και τόσο σπάνια σε διεθνές επίπεδο, αν και είναι η πρώτη φορά, τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια, που ένα από αυτά εντοπίζεται στην Κύπρο.

Πηγή: ethnos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook