Καταπληκτικό βίντεο: Δείτε τον Ελληνοκαναδό που περπάτησε σε κρατήρα ηφαιστείου!

καταπληκτικό-βίντεο-δείτε-τον-ελληνο-168686

Ο Γιώργος Κουρούνης, Ελληνοκαναδός εξερευνητής και δημιουργός ντοκιμαντέρ, τόλμησε μαζί με τον εξερευνητή Sam Cossman, κάτι που ελάχιστοι άνθρωποι στον κόσμο θα τολμούσαν να κάνουν. Οι δύο άντρες φορώντας ειδικές στολές κατά της θερμότητας, κατέβηκαν σε βάθος 400 μέτρα στον κρατήρα του ενεργού ηφαιστείου Marum, στο νησί Ambrym, στο αρχιπέλαγος Βανουάτου, στο νότιο Ειρηνικό.

ifaisteio1«Παράθυρο στην κόλαση», χαρακτήρισε ο Κουρούνης τον κρατήρα του ηφαιστείου, μόλις οι δύο άντρες κατάφεραν να καταρριχηθούν μέσα στον κρατήρα του ηφαιστείου, του οποίου η λάβα σχηματίζει μια από τις πέντε «διαρκείς» λίμνες λάβας στον κόσμο, όπως έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αργότερα ο Κουρούνης.

koyr3Η κατάβαση των δύο αντρών, παρά τις προστατευτικές στολές που φορούσαν, εμπεριείχε κινδύνους, όπως την όξινη βροχή που τους «χτυπούσε», αλλά και την αφόρητη ζέστη. Ο Κουρούνης δήλωσε μετά το τολμηρό εγχείρημά τους, ότι μέρος της κάμεράς του έλιωσε από τη λάβα, ενώ η ειδική στολή του έχει πια καταστραφεί από την όξινη βροχή.

koyr4Οι δύο άντρες κατάφεραν να πλησιάσουν όσο κοντά ήταν ανθρωπίνως δυνατόν στον κρατήρα του ηφαιστείου και να βιντεοσκοπήσουν την μεγαλειώδη και εντυπωσιακή λάβα του.

protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook