Καταλωνία: 90,18% υπέρ της ανεξαρτησίας, σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα

καταλωνία-9018-υπέρ-της-ανεξαρτησίας-σύμ-595317

Η περιφερειακή κυβέρνηση της καταλάνικής περιφέρειας της Ισπανίας ανακοίνωσε τα τελικά επίσημα αποτελέσματα του αμφιλεγόμενου δημοψηφίσματος της Κυριακής για την ανεξαρτησία της περιοχής από το ισπανικό κράτος, τα οποία παραχώρησε στο καταλανικό κοινοβούλιο.

Σύμφωνα με αυτά, η ψήφος υπέρ του «Ναι» έλαβε το συντριπτικό ποσοστό του 90,18% των ψήφων, ενώ η συμμετοχή ανήλθε στο 43.03% του εκλογικού σώματος. Ωστόσο, υπάρχουν αναφορές που κάνουν λόγο για παρατυπίες στη διαδικασία καταμέτρησης των ψήφων.

Πιο συγκεκριμένα, υπερ της ανεξαρτησίας ψήφισαν 2.044.038 ψηφόφοροι και κατά 177.000 (7.83%). Περίπου 2% των ψηφοφόρων ψήφισαν λευκό.

Μετά την ανακοίνωση των επίσημων αποτελεσμάτων, βάσει του νόμου που περιβάλλει τη διαδικασία του δημοψηφίσματος, το καταλανικό κοινοβούλιο θα πρέπει εντός 48 ωρών να προχωρήσει σε ανακήρυξη της ανεξαρτησίας.

Για ίδιο ποσοστό συμμετοχής και επικράτησης του «Ναι» έκανε λόγο η περιφερειακή κυβέρνηση και στην πρόωρη, ανεπίσημη ανακοίνωση της αναφορικά με το αποτέλεσμα του

Πηγή: ΑΠΕ, A.P.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook