Καταγράφουν την εμβολιαστική κάλυψη των Κρητικόπουλων

καταγράφουν-την-εμβολιαστική-κάλυψη-607592

Σε εξέλιξη είναι το τελευταίο διάστημα η προσπάθεια καταγραφής της εμβολιαστικής κάλυψης των παιδιών των δημοτικών σχολείων όλης της Κρήτης μέσω της προσκόμισης αντιγράφου του βιβλιαρίου υγείας κάθε παιδιού.

Όπως είπε στο ΣΚΑΙ Κρήτης 92,1 ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Υγείας Λάμπρος Βαμβακάς, η καταγραφή εξυπηρετεί στο να διαπιστωθούν τυχόν εμβολιαστικές παραλείψεις, να ενημερωθούν οι γονείς και να προχωρήσουν στον εμβολιασμό των παιδιών τους.

Φυσικά, η απόδειξη εμβολιασμού είναι απαραίτητο δικαιολογητικό για κάθε «πρωτάκι», προκειμένου να εγγραφεί στη Δημοτικό, ωστόσο η καταγραφή που γίνεται από την Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με την 7η ΥΠΕ και την Παιδιατρική Κλινική του ΠΑΓΝΗ, έχει ως στόχο να διαπιστωθεί αν υπάρχουν παραλείψεις και σε ηλικίες μεγαλύτερες των 6 ετών.

Τα πρώτα αποτελέσματα που έχουν προκύψει από κάποια σχολεία που έχουν ήδη επιδώσει τα σχετικά στοιχεία, δείχνουν ότι κάποια κενά στον εμβολιασμό υπάρχουν, ωστόσο οι γονείς είναι δεκτικοί και προχωρούν άμεσα στον εμβολιασμό των παιδιών τους. «Αντιεμβολιαστές δεν έχουμε συναντήσει ακόμη, αλλά δεν αποκλείεται να συναντήσουμε» – εκτιμά ο κ.Βαμβακάς.

Η προσκόμιση των αντιγράφων των βιβλιαρίων είναι προαιρετική λόγω του χαρακτήρα προσωπικών δεδομένων που αποτελούν τα ιατρικά δεδομένα, ωστόσο ο κ.Βαμβακάς τόνισε ότι η διαχείριση των στοιχείων αυτών θα γίνει από ομάδα λειτουργών υγείας και με απόλυτο σεβασμό στα προσωπικά δεδομένα.

Η Περιφέρεια Κρήτης φιλοδοξεί να ολοκληρωθεί η καταγραφή μέσα στο επόμενη δίμηνο προκειμένου, άμεσα να προχωρήσει η όποια απαραίτητη δράση.

cretalive.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook