Καταγγελίες Μανώλη Ντουντουλάκη για τον παιδικό σταθμό Κολυμβαρίου

καταγγελίες-μανώλη-ντουντουλάκη-για-138284

ntoutoulakis_plataniasΓια ταλαιπωρία των γονέων, καθώς και για αδιαφάνεια στον παιδικό σταθμό της Δημοτικής Ενότητας Κολυμβαρίου του Δήμου Πλατανιά, κατηγορεί την Δημοτική Αρχή, ο επικεφαλής Μανώλης Ντουντουλάκης, και οι Δημοτικοί σύμβουλοι της «Ανεξάρτητης Κίνησης Δήμου Πλατανιά».

Αναλυτικά αναφέρουν:

«Ο παιδικός σταθμός Δ.Ε. Κολυμβαρίου εξυπηρετεί χωρικά μια μεγάλη αναπτυσσόμενη περιοχή και αποτελεί εναλλακτική λύση για τους γονείς και τα παιδιά, ιδιαίτερα σήμερα με τις οικονομικές δυσχέρειες που αντιμετωπίζουν.

Με το πέρας της προηγούμενης σχολικής περιόδου, ξεκίνησε η υλοποίηση της απόφασης (η οποία ελήφθη ορθά) από το Δημοτικό Συμβούλιο Πλατανιά, για την μεταστέγαση του παιδικού σταθμού από ιδιωτικό χώρο στο πρώην Δημοτικό Σχολείο Καμισιανών.

Από τότε έχει περάσει τουλάχιστον 1 μήνας, ήδη έχει ξεκινήσει η νέα σχολική περίοδος, ενώ η μεταστέγαση και η λειτουργία του παιδικού σταθμού στον νέο χώρο δεν έχει ακόμη πραγματοποιηθεί, με την αδράνεια και την προχειρότητα σχεδιασμού της δημοτικής αρχής. Ως αποτέλεσμα, την ταλαιπωρία των παιδιών και των γονέων και την οικονομική επιβάρυνσή τους, καθώς αναζητούν εναλλακτικές λύσεις σε ιδιωτικούς σταθμούς.

Επίσης, καταγγέλλουμε την διαδικασία επιλογής παιδιών ( εκτός ΕΣΠΑ), καθώς δεν υπήρξε δημόσια ανακοίνωση για την ενημέρωση όλων των γονέων, αλλά αντίθετα, η επιλογή γίνεται ρουσφετολογικά κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας. Επιπρόσθετα, για την επιλογή των παιδιών (εκτός ΕΣΠΑ) δεν έχουν δημοσιοποιηθεί τα κριτήρια και οι προϋποθέσεις, καθώς και ο τρόπος μοριοδότησης της διαδικασίας, με αποτέλεσμα οι γονείς να μην είναι πεπεισμένοι ότι επικρατεί διαφάνεια και δικαιοσύνη.

Αντίθετα, η υφιστάμενη διαδικασία που εφαρμόζει η δημοτική αρχή συντηρεί ένα αδιαφανές και πελατειακό καθεστώς.

Καλούμε την δημοτική αρχή να επισπεύσει το συντομότερο την διαδικασία για την μεταστέγαση του παιδικού σταθμού στο νέο χώρο και να δημοσιοποιήσει άμεσα τα κριτήρια και τις προϋποθέσεις μοριοδότησης καθώς και τον τρόπο επιλογής των παιδιών.

Τέλος, δηλώνουμε ότι δεν θα ανεχθούμε την διατήρηση της πελατειακής δομής που έχει στήσει στον Δήμο Πλατανιά και απαιτούμε την αυτονόητη ίση μεταχείριση των δημοτών μας».

Μετά τιμής

Τα μέλη της «Ανεξάρτητης Κίνησης Δήμου Πλατανιά»

zarpa.gr

 

One thought on “Καταγγελίες Μανώλη Ντουντουλάκη για τον παιδικό σταθμό Κολυμβαρίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook