Καταγγελία για bullying σε σχολείο | Πατέρας κατηγορεί και τους καθηγητές για την ανοχή τους

καταγγελία-για-bullying-σε-σχολείο-πατέρας-κ-227480

BULLINGΘύμα συνεχούς εκφοβισμού είναι ένας μαθητής στη Ρόδο, σύμφωνα με την καταγγελία που έκανε ο πατέρας του στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών.

O πατέρας του παιδιού, που κατηγορεί και τους καθηγητές για την ανοχή τους στο φαινόμενο ενώ στρέφεται κατά μαθητών και των γονιών τους, περιγράφει τρομακτικές καταστάσεις. Σύμφωνα με τον ίδιο, από την αρχή του χρόνου έξι παιδιά περικυκλώνουν και χτυπούν το γιο του εντός του σχολείου, τον απειλούν, διαδίδουν στο σχολείο ότι είναι ομοφυλόφιλος, ενώ το ίδιο είπαν και στη σύντροφο του ανήλικου. Παράλληλα τονίζει ότι οι δράστες δεν έχουν τιμωρηθεί, παρά τις διαμαρτυρίες του, όπως αναφέρει η «Δημοκρατική».

Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι διαμαρτυρήθηκε για το φαινόμενο στη διευθύντρια του σχολείου, αλλά εκείνη- σύμφωνα με την καταγγελία- όχι μόνο δεν έπραξε τα δέοντα, αλλά τον αντιμετώπισε και με αγένεια.

Μάλιστα, ο πατέρας του ανήλικου μαθητή υπογραμμίζει ότι επειδή οι ενέργειες των αρμοδίων είναι ανύπαρκτες, οι επιθέσεις σε βάρος του παιδιού του να διογκώνονται λόγω ατιμωρησίας, με συνέπεια εξαιτίας του λεκτικού, κοινωνικού και σωματικού εκφοβισμού του, ο γιος του να έχει περιέλθει σε εξαιρετικά άσχημη ψυχολογική κατάσταση.

Οι καταγγελίες δεν σταματούν εκεί. Σύμφωνα με τον πατέρα του μαθητή, γυμνάστρια απείλησε τον γιο του ότι θα του «βάλει το μπουκάλι του νερού στο στόμα και θα του το ταΐσει» διότι δεν φορούσε σε μέρα που έβρεχε φόρμα. Οταν της ζητήθηκε να τηλεφωνήσει στον πατέρα του για να της εξηγήσει ότι δεν του επιτρέπει όταν οι καιρικές συνθήκες είναι κακές να φορά φόρμα, προέβη σε ρατσιστικό σχόλιο σε βάρος του ως γονέα, διότι είναι ανάπηρος, λέγοντας του «τι θα μας κάνει νταντά», ενώπιον των άλλων παιδιών.

Πέρα από όλα αυτά, ο ίδιος γονιός καταγγέλλει ότι άλλος καθηγητής του σχολείου είναι μέθυσος και εμφανίζεται να τρικλίζει στην τάξη με τους μαθητές να περιγελούν και να σχολιάζουν την εικόνα του, ενώ υπάρχουν, όπως διατείνεται και βιντεοσκοπήσεις στο διαδίκτυο σε διάφορα πάρτι μαθητών στα οποία παρίσταται ανελλιπώς και καταναλώνει αλκοόλ.

Πηγή: iefimerida.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook