Κατέρρευσε ιστορικός γαλλικός οίκος μόδας

κατέρρευσε-ιστορικός-γαλλικός-οίκος-693137
Ένας από τους μεγαλύτερους και πιο ιστορικούς γαλλικούς οίκους μόδας, ο οποίος έχει ντύσει δεκάδες επωνύμους, αλλά και έβαλε τη στάμπα του στην Air France έριξε αυλαία.
Πρόκειται για τον οίκο μόδας Carven που έντυσε τη βασίλισσα του καμπαρέ Εντίτ Πιάφ, ο οποίος υπέβαλε αίτηση πτώχευσης, ανακοίνωσε σήμερα εκπρόσωπος της εταιρίας, στην οποία απασχολούνται 100 εργαζόμενοι.
Ο οίκος Carven, που ιδρύθηκε το 1945 από την Κάρμεν ντε Τομάσο, και κατέκτησε τον χώρο της μόδας τη δεκαετία του 1950 με τα ροζ φορέματά του που είχαν καρό και σχέδια, είχε μερικούς από πιο τους διάσημους πελάτες της εποχής όπως η γαλλίδα τραγουδίστρια Πιάφ.
«Ο Carven αδυνατεί να καταβάλει τις πληρωμές του και ζητεί σήμερα να τεθεί υπό προστασία για πτώχευση», δήλωσε ο εκπρόσωπος.
Ο οίκος μόδας έντυσε τις αεροσυνοδούς της Air France τη δεκαετία του 1970 πριν βρεθεί αντιμέτωπος με τη δύσκολη δεκαετία που ακολούθησε και αναγεννηθεί από τις στάχτες του την πρώτη δεκαετία του 21ου αιώνα.
Οι ετήσιες πωλήσεις του οίκου ήταν 20 εκατομμύρια ευρώ το 2017, οι μισές του 2014, όταν καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου έφυγε και ο κύκλος εργασιών πήγαινε από το κακό στο χειρότερο.
Πηγή: topontiki.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook