Ψηφίστηκε η νέα σύμβαση για την καθαριότητα στον Δήμο Χανίων

ψηφίστηκε-η-νέα-σύμβαση-για-την-καθαρι-307820

Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία η νέα σύμβαση που πρότεινε η Δημοτική αρχή, σχετικά με τις συμβάσεις καθαριότητας του Δήμου Χανίων, στο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο που συγκλήθηκε την Παρασκευή 18 Μαρτίου.

Να σημειωθεί ότι το θέμα των συμβάσεων καθαριότητας, είχε αποσυρθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης 16 Μαρτίου, καθώς όπως είχε αναφέρει ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Οικονομικών Νεκτάριος Αλεξανδράκης, υπήρχαν λάθη στον προϋπολογισμό, συγκεκριμένα αστοχίες στην κοστολόγηση σχετικά με τον αριθμό των εργαζομένων οι οποίοι πρέπει να είναι 36 ενώ από λάθος είχαν υπολογιστεί ως 48.

Έτσι, έπειτα από τον επανέλεγχο υπολογίστηκε ότι εξοικονομούνται 125.000 ευρώ το χρόνο δηλαδή μείωση των δαπανών κατά 10%, ήτοι περισσότερα από την προηγούμενη σύμβαση που είχε ψηφιστεί το 2015.

Μεταξύ άλλων αποφασίστηκε:

  • Η παράταση της διαγωνιστικής διαδικασίας για τους ανάδοχους της σύμβασης καθαριότητας 1+1 χρόνο
  • Την Δευτέρα 21 Μαρτίου θα προκηρυχθεί ο διαγωνισμός για τον ανάδοχο του έργου
  • Καταβολή μηνιαίων καταστάσεων των εργαζομένων από τον ανάδοχο, προκειμένου να ελέγχονται οι μισθοδοσίες
  • Οι εργαζόμενοι θα εργάζονται Δευτέρα-Σάββατο 6 ώρες και 40 λεπτά
  • Τα έργα της καθαριότητας θα δίνονται σε εργολάβους που διαθέτουν ιδιόκτητα μηχανήματα αλλά και μισθωμένα και τον συγκεκριμένο αριθμό που προβλέπεται
  • Θα δηλώνονται τα διπλώματα των οδηγών

Ωστόσο από την συνεδρίαση δεν έλειπαν και οι αιχμές, καθώς αντικείμενο σχολιασμού από τον κ. Παπαδογιάννη έγινε η απουσία του Αντιδημάρχου Περιβάλλοντος και Καθαριότητας κ. Κοτζαμιχάλη ενώ αρνητικά σχολιάστηκε από την κ. Κοκκινάκη η καθυστέρηση 4 μηνών για την υπογραφή σύμβασης.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Πρωτοβουλία Πολιτών» Γιάννης Σαρρής, σημείωσε ότι αν και πάγια θέση της παράταξης είναι ότι οι ανταποδοτικές υπηρεσίες θα πρέπει να γίνονται από μόνιμο προσωπικό από τις υπηρεσίες του δήμου, ωστόσο υπερψήφισε την μελέτη, καθώς προβλέπει σημαντικές αλλαγές για τους εργαζομένους.

Από την συνεδρίαση απείχαν οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων «Ανταρσία» Σεραφείμ Ρίζος και «Λαϊκή Συσπείρωση Νίκος Παπαντωνάκης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook