Κατάρ: Αγοράζει Eurofighters, ξοδεύει μεγάλα ποσά για την άμυνά του

κατάρ-αγοράζει-eurofighters-ξοδεύει-μεγάλα-ποσά-712871

Το Qatar επιδιώκει να αντλήσει περισσότερα από 4 δισεκατομμύρια δολάρια από τις τράπεζες για να χρηματοδοτήσει την αγορά αεριωθούμενων αεροσκαφών Eurofighter Typhoon, σύμφωνα με ανθρώπους που έχουν γνώση του θέματος.

Η κυβέρνηση συνεργάζεται με οικονομικούς συμβούλους για να φτάσει στο deal, το οποίο θα υποστηριχθεί από οργανισμούς εξαγωγικών πιστώσεων, δήλωσαν οι ίδιες πηγές, ζητώντας να μην εντοπιστούν επειδή οι συνομιλίες είναι ιδιωτικές. Το Qatar κάλεσε τα πιστωτικά ιδρύματα να συμμετάσχουν στο δάνειο και η συναλλαγή θα μπορούσε να οριστικοποιηθεί εντός ενός μηνός, δήλωσαν.

Το πλούσιο σε φυσικό αέριο κράτος του Κόλπου διεξάγει επίσης συνομιλίες με τράπεζες και πρακτορεία εξαγωγικών πιστώσεων από την Ιταλία, τη Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο για την άντληση δισεκατομμυρίων δολαρίων σε δάνεια για άλλες αμυντικές συμφωνίες. Ένας κυβερνητικός αξιωματούχος του Qatar δήλωσε ότι οι οικονομικοί αυτοί γίγαντες «θα προωθήσουν τις στρατηγικές προσπάθειες του Qatar για σταθερότητα» αλλά κι ότι η «μέθοδος και ο μηχανισμός πληρωμής δεν έχει αποφασιστεί ακόμη».

Το Qatar ενισχύει τις αμυντικές δαπάνες αφότου η Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Μπαχρέιν και η Αίγυπτος διέκοψαν τους διπλωματικούς και οικονομικούς δεσμούς τους μαζί του, τον Ιούνιο του 2017, κατηγορώντας τη χώρα για στενούς δεσμούς με το Ιράν και χρηματοδότηση της τρομοκρατίας. Το Qatar έχει επανειλημμένα αρνηθεί τους ισχυρισμούς.

Πηγή: newmoney.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook