Κατάκλεβαν σπίτια και στα Χανιά δυο ζευγάρια | Τους μάζεψε η Αστυνομία

κατάκλεβαν-σπίτια-και-στα-χανιά-δυο-ζε-394973

Σπείρα που είχε ρημάξει κατοικίες σε Χανιά, Ρέθυμνο , Ηράκλειο και Αλεξανδρούπολη εξάρθρωσαν οι Αστυνομικές Αρχές μετά από επιτυχημένη επιχείρηση.

Ο δράστες τέσσερις στον αριθμό δύο άνδρες και δύο γυναίκες με καταγωγή από την Γεωργία, οι οποίοι πάντως διέθεταν ελληνικές αστυνομικές ταυτότητες, είχαν διαπράξει πληθώρα κλοπών και είχαν αδυναμία στα κοσμήματα.

Αξίζει να σημειωθεί, πως η συμμορία των Γεωργιανών είχε μετατραπεί σε πραγματικό εφιάλτη για τους κατοίκους περιοχών των συγκεκριμένων πόλεων.

Αναλυτικά το δελτίο τύπου της Αστυνομίας:

«Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Χανίων, εγκληματική οργάνωση τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές-διαρρήξεις σε οικίες στην ευρύτερη περιοχή των Χανίων, του Ρεθύμνου και του Ηρακλείου.

Στο πλαίσιο ευρείας αστυνομικής επιχείρησης, που εξελίχθηκε χθες (13.07.2016) σε περιοχή του Δήμου Χανίων και στην Αλεξανδρούπολη, συνελήφθησαν, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αλεξανδρούπολης, συνολικά τέσσερις (4) ημεδαποί (24χρονος, 26χρονος, 24χρονη και 36χρονη), ως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης

Ειδικότερα, από την αστυνομική προανάκριση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων, προέκυψε ότι από τις αρχές του Ιουλίου 2016, άγνωστα άτομα προέβαιναν σε κλοπές-διαρρήξεις οικιών με την ίδια μέθοδο δράσης, στην ευρύτερη περιοχή των Χανίων, του Ρεθύμνου και του Ηρακλείου, αφαιρώντας χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και διάφορα αντικείμενα.

Αναλυτικότερα, από την εμπεριστατωμένη και λεπτομερή έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων και κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων, προέκυψε ότι ηγετικό ρόλο στην εγκληματική οργάνωση, η οποία συγκροτήθηκε από τις αρχές Ιουλίου 2016, κατείχε ο 24χρονος συλληφθείς.

Αναφορικά με τη μεθοδολογία δράσης της εγκληματικής οργάνωσης, τα μέλη της λειτουργούσαν με διακριτούς ρόλους στις επιμέρους δραστηριότητές της και συγκεκριμένα ο 24χρονος μαζί με τον 26χρονο και την 24χρονη με την ίδια κάθε φορά σύσταση διέπρατταν κλοπές-διαρρήξεις σε οικίες, ενώ η 36χρονη ως μέλος της ίδιας οργάνωσης δραστηριοποιούνταν στο στάδιο της απόκρυψης, της μεταφοράς και της περεταίρω αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος.

Για τη μετακίνηση τους, χρησιμοποιούσαν εκμισθωμένο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.

Από τη συνεχιζόμενη αστυνομική προανάκριση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων, καθώς και την κατάλληλη αξιολόγηση στοιχείων προέκυψε ότι κατά το χρονικό διάστημα από 07.07 έως 12.07.2016, είχαν διαπράξει οχτώ κλοπές και δύο απόπειρες κλοπής σε οικίες σε Χανιά, Ρέθυμνο και Ηράκλειο, αφαιρώντας χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και διάφορα αντικείμενα.

Επιπλέον, όπως διαπιστώθηκε, μετά τη διάπραξη των κλοπών τα αφαιρεθέντα αντικείμενα τα είχαν αποστείλει μέσω μεταφορικής εταιρείας, με  παραλήπτη την 36χρονη.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των συλληφθέντων από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αλεξανδρούπολης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεγάλος αριθμός κοσμημάτων, η προέλευση των οποίων διερευνάται, ενώ στην κατοχή του 26χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα κάνναβης.

Επίσης, όπως προέκυψε ο 24χρονος είχε προβεί στην παραβίαση περιορισμών διαμονής, σύμφωνα με διάταξη του κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών.

Προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων, ενώ οι συλληφθέντες με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.»

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook