Καρδιά από κέικ σοκολάτας με φράουλες και γλάσο

καρδιά-από-κέικ-σοκολάτας-με-φράουλες-651267

Ένα φίνο κέικ, με κομμάτια φράουλας και σοκολάτας κρυμμένα στη μέση. Δροσερή και σοκολατένια αίσθηση μαζί!

Μερίδες:για μία φόρμα κέικ σε σχήμα καρδιάς Χρόνος προετοιμασίας:20′ Χρόνος μαγειρέματος:30′ Έτοιμο σε:50′

Υλικά

225γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

225γρ. ζάχαρη άχνη

190γρ. αλεύρι μαλακό

40γρ. κακάο σκόνη

4 αβγά

7γρ. μπέικιν πάουντερ

2γρ. αλάτι

50γρ. σοκολάτα κουβερτούρα τριμμένη

5 φράουλες, σε φέτες
Για το γλάσο

1 ασπράδι αβγού

200γρ. ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη

χυμό από ½ λεμόνι

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160°C. Βάζετε το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη και το αλάτι στο μίξερ και χτυπάτε με το «φτερό» μέχρι να αφρατέψουν. Παράλληλα ρίχνετε ένα ένα τα αβγά. Στη συνέχεια προσθέτετε το αλεύρι, το κακάο και το μπέικιν πάουντερ.

Βουτυρώνετε και αλευρώνετε τη φόρμα του κέικ (σε σχήμα καρδιάς αν έχετε). Γεμίζετε μέχρι τη μέση τη φόρμα με το μίγμα και τοποθετείτε μια στρώση ψιλοκομμένης κουβερτούρας και φράουλας. Αδειάζετε και το υπόλοιπο μίγμα στη φόρμα να καλυφθεί μέχρι τα 2/3 και ψήνετε στο φούρνο για 30 λεπτά περίπου. Ελέγχετε αν ψήθηκε βυθίζοντας στο κέντρο του κέικ μια οδοντογλυφίδα. Πρέπει να βγαίνει καθαρή. Αν όχι, ψήνετε για λίγο παραπάνω. Ξεφουρνίζετε και αφήνετε το κέικ να κρυώσει. Το ξεφορμάρετε και το ακουμπάτε σε πιατέλα σερβιρίσματος.

Ετοιμάζετε και το γλάσο: Χτυπάτε το ασπράδι και την άχνη ζάχαρη στο μίξερ με το «φτερό» μέχρι το μίγμα να γίνει λείο (μπορεί να χρειαστεί περισσότερη ή λιγότερη άχνη, αναλόγως το ασπράδι). Στο τέλος ρίχνετε το χυμό για να ασπρίσει το μίγμα. Βάζετε το γλάσο ζάχαρης σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής και σχηματίζετε στο κέικ δύο καρδούλες. Τοποθετείτε από ένα κόκκινο ροδοπέταλο στην καθεμία και είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

olivemagazine.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook