Καρέ – καρέ η διάσωση των δύο χειριστών μετά τη συντριβή του F-16 | Video

καρέ-καρέ-η-διάσωση-των-δύο-χειριστών-189726

Στη δημοσιότητα δόθηκε από την πολεμική αεροπορία το συγκλονιστικό βίντεο της διάσωσης από την θάλασσα των δύο χειριστών που κατάφεραν να εκτιναχθούν από το F-16 στα ανοιχτά της Γαύδου, πριν αυτό συντριβεί λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι (ΕΔΩ)

gaydos2Υπενθυμίζουμε ότι και οι δύο είναι σώοι και αβλαβείς και μεταφέρθηκαν με C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας, στο Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας (251 ΓΝΑ) για προληπτικούς λόγους.

Το αεροσκάφος, πραγματοποιούσε εκπαιδευτική πτήση και είχε απογειωθεί από την 343 Μοίρα της 115 ΠΜ. Η συντριβή αποδίδεται σε μηχανική βλάβη ενώ σύμφωνα με τις πρώτες ανεπίσημες πληροφορίες, φαίνεται ότι παρουσιάστηκε πρόβλημα στον κινητήρα.

gaydos1

Από την Πολεμική Αεροπορία ανακοινώθηκαν τα εξής:

«Την Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 13:42, κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής αποστολής τριάδας αεροσκαφών f-16 της 115ΠΜ/343Μ και ενώ βρισκόταν 14 ναυτικά μίλια Βόρεια της νήσου Γαύδου, εκτελέσθηκε επιτυχής εγκατάλειψη από τους δύο Ιπτάμενους του Νο 2, διθέσιου, αεροσκάφους του σχηματισμού, λόγω μηχανικής βλάβης.

Στις 14:34, ολοκληρώθηκε η περισυλλογή των δύο Ιπταμένων, σώων, από ελικόπτερο ab-205 της Πολεμικής Αεροπορίας, το οποίο τους μετέφερε με ασφάλεια στην 115 Πτέρυγα Μάχης (115ΠΜ).

Τα αίτια του ατυχήματος διερευνώνται»

gaydos3

 

2 thoughts on “Καρέ – καρέ η διάσωση των δύο χειριστών μετά τη συντριβή του F-16 | Video

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook