Καράβι με πλούσιο παρελθόν πωλείται ως πλωτό σπίτι | Photos

καράβι-με-πλούσιο-παρελθόν-πωλείται-ω-424640

Κάποτε μετέφερε έως και 150 επιβάτες τη φορά. Σήμερα το «Sheppey Queen» έχει μεταμορφωθεί σε ένα καλόγουστο σκάφος-σπίτι και μάλιστα πωλείται.

Στο παρελθόν το καράβι είχε γυρίσει αρκετά το Ηνωμένο Βασίλειο, από το Isle of Wight στη Σκωτία και από την Κορνουάλη στο Λονδίνο. Πλέον έχει επιστρέψει στο Faversham του Κεντ μέχρι να βρεθεί ενδιαφερόμενος αγοραστής.

Το σκάφος πωλείται από τους Geering & Colyer έναντι 108.000 λιρών αλλά, όπως αναφέρει η Daily Mail, δεν έχει δική του θέση σε κάποια μαρίνα οπότε ο αγοραστής θα πρέπει είτε να το «δέσει» κάπου είτε να το βγάλει στην ανοιχτή θάλασσα.

Το Sheppey Queen φτιάχτηκε το 1946 με σκοπό να αντικαταστήσει το Silver Queen, το καράβι που εστάλη να βοηθήσει στον πόλεμο, στη Δουνκέρκη, αλλά δεν επέστρεψε ποτέ.

Από το 1946 έως το 1948 μετέφερε ταξιδιώτες στο Swale, σε ακτίνα μερικών μιλίων από το Isle of Sheppey.

Στη συνέχεια το αγόρασαν οι ναυπηγοί William και James Bald Fergusson από τη Σκωτία που έβαλαν το πλοίο να κάνει δρομολόγια στην ανατολική ακτή, μέσω του Caledonian Canal στο Holy Loch του Dunoon.

Ακολούθησαν δέκα χρόνια κατά τα οποία το Sheppey Queen μετέφερε επιβάτες στα δυτικά νησιά και κατά μήκος του ποταμού Clyde.

Πέρασε τότε στην ιδιοκτησία ενός ψαρά από την Κορνουάλη κι ενός αγρότη από τα Scilly Isles πριν γίνει φέρι για εργοστάσιο, μεταφέροντας επί 20 χρόνια τους εργάτες στον Τάμεση, από το Erith στο Dagenham.

Τη δεκαετία του ’80 λειτουργούσε ως φέρι από το Isle of Wight, με την οικογένεια που το κατείχε να ζει πάνω του.

Η νυν ιδιοκτήτριά του, Alexandra Whittall, το αγόρασε το 2000 και αφιέρωσε χρόνια διερευνώντας το παρελθόν του, κατάφερε μάλιστα να συναντήσει και τον Raymond Wilson που ήταν μεταξύ των κατασκευαστών του, όταν εργαζόταν για τη Sittingbourne Ship Building Company.

Ως σπίτι πλέον, το καράβι διαθέτει σαλόνι με κουζίνα και όλες τις απαραίτητες ανέσεις- ψυγείο, νεροχύτη κλπ- τραπεζαρία και μπάνιο. Υπάρχει επίσης ξεχωριστή τουαλέτα και μια καμπίνα στην άλλη πλευρά του μηχανοστασίου.

«Το ερωτεύτηκα, αφιέρωσα 16 χρόνια στην αποκατάστασή του, για να βρει την παλαιότερη λάμψη του. Φέτος το σκάφος κλείνει 70 χρόνια ζωής, είναι ένα δυνατό και όμορφο καράβι, μοναδικό», εξηγεί και καταλήγει: «Παραμένει αξιόπλοο, ζούσα πάνω του για 14 χρόνια. Η ιστορία του είναι συναρπαστική και μου αρέσει πολύ η ιδέα πως τόσοι άνθρωποι ταξίδεψαν μαζί του και διασκέδασαν πάνω του. Ήταν δύσκολη απόφαση να το πουλήσω αλλά πριν δύο χρόνια παντρεύτηκα και είναι ώρα για μένα να προχωρήσω, με τον άντρα μου πια, σε κάτι καινούριο. Ελπίζω όποιος το αγοράσει να κάνει τις δικές του περιπέτειες, να γυρίσει τα νησιά ή να φτάσει μέχρι και τη Μεσόγειο».

oldferry1

oldferry2

oldferry3

oldferry4

oldferry5

oldferry7

oldferry8

Πηγή: newsbeast.gr

One thought on “Καράβι με πλούσιο παρελθόν πωλείται ως πλωτό σπίτι | Photos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook