«Κανόνι» από πασίγνωστη εταιρία | Ποιος όμιλος χρεοκόπησε; Photo

κανόνι-από-πασίγνωστη-εταιρία-ποιο-140844

bombΉδη όπως ανακοίνωσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου υπεβλήθη από την περασμένη Πέμπτη αίτηση πτώχευσης για όλες τις εταιρίες που εδρεύουν στη Ολλανδία και τον Καναδά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Mexx εξαγοράστηκε το 2011 από το Private Equity The Gores Group το οποίο υποτίθεται ότι εφάρμοσε επιχειρηματικό σχέδιο ανάκαμψης της εταιρίας. Το σχέδιο όμως απέτυχε και τώρα το management ρίχνει τις ευθύνες στις μακροοικονομικές συνθήκες.

Η Mexx ιδρύθηκε το 1986 και έχει 315 καταστήματα παγκοσμίως και προσωπικό 2800 ατόμων. Στο παρελθόν η εταιρία είχε φτάσει να διαθέτει 800 καταστήματα διεθνώς. Προς το παρόν τα καταστήματα φαίνεται ότι θα μείνουν ανοικτά είτε για να επιτευχθεί η πώληση εν λειτουργία των καταστημάτων είτε να πουληθεί το εμπόρευμα που υπάρχει σε stock.

Στην Ελλάδα η Mexx έχει πλήθος μεταπωλητών των προϊόντων της οι οποίοι είναι άγνωστο προς το παρόν αν θα επηρεαστούν από τις εξελίξεις. Και αυτό διότι αν η εταιρία πωληθεί εν λειτουργία δεν θα υπάρξει ζήτημα ενώ σε αντίθετη περίπτωση είναι δεδομένο ότι δεν θα υπάρχει τροφοδοσία με προϊόντα Mexx των καταστημάτων.

mexx Πηγή: fpress.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook