Κανέλλη: Δέχτηκα 4 γροθιές από τον Κασιδιάρη | Τι κατέθεσαν οι μάρτυρες

κανέλλη-δέχτηκα-4-γροθιές-από-τον-κασιδ-221900

kaneli-kasidiaris-708Με την κατάθεση της Λιάνας Κανέλλη ξεκίνησε το πρωί στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας η δίκη του Ηλία Κασιδιάρη για την επίθεση στη βουλευτή του ΚΚΕ στην πρωινή τηλεοπτική εκπομπή του ΑΝΤ1 τον Ιούνιο του 2012.

H βουλευτής είπε ότι δέχθηκε τέσσερις γροθιές που της προκάλεσαν μελανιές και επιδείνωσαν το πρόβλημα που αντιμετωπίζει στον αυχένα με αποτέλεσμα να παίρνει παυσίπονα για μεγάλο διάστημα.

«Είδα τον ουρανό με τ’ άστρα», είπε χαρακτηριστικά η κ. Κανέλλη. Το δικαστήριο απέρριψε τον ισχυρισμό της υπεράσπισης περί ακυρότητας του κατηγορητηρίου και η δίκη ξεκίνησε στην ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα.

Ένταση προκλήθηκε όταν η Λιάνα Κανέλλη είπε «οι κομμουνιστές, παλιοί και καινούργιοι, ορθώνουν ανάστημα στον φασίστα» και οι παρευρισκόμενοι άρχισαν να φωνάζουν με αποτέλεσμα τη διακοπή της δίκης για λίγα λεπτά.

Τι κατέθεσαν οι μάρτυρες στη δίκη Κασιδιάρη

Με καταθέσεις μαρτύρων συνεχίζεται η δίκη του Ηλία Κασιδιάρη, για το επεισόδιο με τη Λιάνα Κανέλλη.

Ο δημοσιογράφος Αντώνης Παπαδάκης κατέθεσε:

«Σηκώθηκε ο κ. Κασιδιάρης, πέταξε το νερό στην κ. Δούρου και η κ. Κανέλλη του είπε με την άκρη της εφημερίδας «τι κάνεις;». Ηταν όρθιος ήδη, άφησε το ποτήρι και αμέσως με γροθιές επιτέθηκε στην κ. Κανέλλη στο πρόσωπο. Η μία την πέτυχε κοντά στο μάτι. Πηγαίνω προς το στούντιο και ακούω «πιάστε τον». Τον πετυχαίνω στο διάδρομο να σπρώχνει κόσμο, με χτύπησε δύο φορές με τον αγκώνα να παραμερίσω. Η κ. Κανέλλη ήταν σοκαρισμένη, είχε ήδη ένα κοκκίνισμα».

Ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαδάκης είπε:

«Η συζήτηση εξελίσσεται ομαλά τόσο που μου έκανε μεγάλη εντύπωση -το λέω επειδή ακούστηκαν πολλά για στημένη εκπομπή- λίγο πριν από το τέλος. Κάτι λέει η κ. Δούρου, εκνευρίζεται ο κ. Κασιδιάρης, παίρνει το νερό και το ρίχνει στην κ. Δούρου. Τότε λέω το γνωστό «όχι, όχι» και τρέχω προς τον κ. Κασιδιάρη. Εκείνη την ώρα του λέει η κ. Κανέλλη «τι κάνεις ρε» και τον ακουμπάει με την εφημερίδα. Αρχίζει τα χτυπήματα ο κ. Κασιδιαρης, έντονα χτυπήματα, γροθιές ένα δύο στον αέρα. Το ένα πήρε στα γεμάτα, δημιούργησε και μόλωπα.

Ο κ. Κασιδιάρης προσπαθεί να φύγει έξω από το στούντιο, δεν έβλεπα τι γίνεται. Η κ. Κανέλλη ήταν χτυπημένη στο μάτι, είχε μαύρο εξόγκωμα κάτω από το μάτι. Είπα να κάνει ζουμ η κάμερα στο χτύπημα, αλλά η κ. Κανέλλη δεν ήθελε. Ο κ. Κασιδιάρης προσπαθούσε να φύγει σε έξαλλη κατάσταση. Απειλούσε «θα δείτε τι έχετε να πάθετε» και στο τηλέφωνο είπε «πες στον αρχηγό να στείλει ενισχύσεις» όπως άκουσα από τους συνεργάτες μου. Η διάθεση του κ. Κασιδιάρη ήταν για ισχυρό λάκτισμα».

Οταν ο συνήγορος υπεράσπισης ρώτησε τον Γιώργο Παπαδάκη αν η κ. Κανέλη αποκάλεσε τον Ηλία Κασιδιάρη «καραπ@@@@@@@@» απάντησε «δεν το θυμαμαι». Στις επίμονες ερωτήσεις για τα χτυπήματα σχολίασε «δημοσιογράφος είμαι δεν είμαι διαιτητής πυγμαχίας». Με την εφημερίδα είπε ότι η κ. Κανέλλη χτύπησε τον Κασιδιάρη όπως σκοτώνουμε μια μύγα.

Η δημοσιογράφος Ντόρα Κουτροκόη κατέθεσε:

«Οταν πέταξε το νερό στην κ. Δούρου πήγα πίσω με την καρέκλα μου ενστικτωδώς. Η κ. Κανέλλη χτύπησε το χέρι του κ. Κασιδιάρη με την εφημερίδα. Μετά τον είδα να τη χτυπά στο πρόσωπο. Στη συνέχεια είδα τη μελανιά στο πρόσωπο της κ. Κανέλλη. Ακουσα ότι πήρε τηλέφωνο και είπε να έρθουν κι άλλοι.

Ο εργαζόμενος στον ΑΝΤ1, Λάζαρος Μαντικός, κατέθεσε:

«Ο κ. Κασιδιάρης προσπαθούσε να φύγει κι έλεγε στο τηλέφωνο ελάτε να με βοηθήσετε. Η Λ. Κανέλλη είχε μια μελανιά στο μάτι».

real.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook