Καμπάνες έως 10.000€ για όσους κρύψουν έσοδα από Airbnb

καμπάνες-έως-10-000e-για-όσους-κρύψουν-έσοδα-620920

Αγριεύει η Εφορία από την 1η Ιανουαρίου του 2018 σ΄ ότι αφορά τους ιδιοκτήτες ακινήτων που εκμισθώνουν βραχυχρόνια διαμερίσματα, μονοκατοικίες ακόμη και δωμάτια.

Στην απόφαση του διοικητή  της ΑΑΔΕ που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ, προβλέπεται να εγγραφούν στο μητρώο ακινήτων βραχυχρόνιας διαμονής της ΑΑΔΕ, εάν δεν θέλουν να έρθουν αντιμέτωποι με πρόστιμο 5.000 ευρώ.

Κατά την εγγραφή στο μητρώο θα πρέπει να δηλωθούν τα στοιχεία του διαχειριστή, των δικαιούχων εισοδήματος από την ενοικίαση και βέβαια τα στοιχεία του ακινήτου.

Αν δεν γίνει εγγραφή στο μητρώο, αν δεν έχει γίνει εμφανής αναγραφή του αριθμού εγγραφής στο μητρώο ή του αριθμού του ειδικού σήματος λειτουργίας στις ψηφιακές πλατφόρμες καθώς και σε κάθε άλλο μέσο προβολής επιβάλλεται πρόστιμο 5.000 ευρώ στους διαχειριστές το οποίο διπλασιάζεται σε 10.000 ευρώ αν διαπραχθεί η ίδια παράβαση σε ένα χρόνο.

Ειδικά για φέτος τα εισοδήματα από τη βραχυχρόνια μίσθωση ακινήτων τύπου Airbnb θα δηλωθούν διακριτά και συγκεντρωτικά στα έντυπα των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος, ενώ η φορολόγηση των εισοδημάτων θα γίνει ανάλογα με το ύψος με συντελεστές από 15% έως 45%.

Πηγή: star.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook