Και στα δικά μας οι ελεύθεροι… Έγινε ο «γάμος» ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ

και-στα-δικά-μας-οι-ελεύθεροι-έγινε-ο-280432

Αθήνα

Την συνεργασία ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ στις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου επιβεβαίωσαν το μεσημέρι της Κυριακής η Φώφη Γεννηματά και ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος. Όπως ανακοίνωσαν, το ψηφοδέλτιο θα είναι κοινό και το όνομα του σχήματος θα είναι Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Όπως ανέφεραν, τα κόμματα κρατούν την οργανωτική και πολιτική τους αυτοτέλεια και αυτονομία, ενώ η συμφωνία τους βασίζεται σε «δέκα συν μία» προγραμματικές θέσεις, οι οποίες τις επόμενες ημέρες θα δοθούν στη δημοσιότητα.

Στη συνέντευξη Τύπου παρευρέθηκαν ηγετικά στελέχη των δύο κομμάτων και οι δύο πρόεδροι κατέστησαν σαφές ότι θα επιδιώξουν μετεκλογικά την κυβερνητική συμμετοχή όλων των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων, ώστε η Ελλάδα να βγει οριστικά από την κρίση.

Την αντίθεσή τους στην κοινή κάθοδο ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ έχουν εκφράσει με δήλωσή τους 31 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, ανάμεσά τους και ο Φώτης Κουβέλης.

Φώφη Γεννηματά: «Έχει έρθει η ώρα να κάνουμε μια νέα αρχή»

«Διατηρούμε την αυτοτέλειά μας το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ, αλλά δίνουμε μαζί με κινήσεις πολιτών με όλους τους δημοκρατικούς προοδευτικούς πολίτες που αγκαλιάζουν αυτό το εγχείρημα και κάθε μέρα είναι και περισσότεροι, δίνουμε τη μάχη αυτών των εκλογών, αλλά κυρίως είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε τη μάχη μετά από αυτές τις εκλογές.

Αυτή τη στιγμή σε όλη την Ευρώπη οι σοσιαλιστές και οι σοσιαλδημοκράτες, βγαίνουν ξανά μπροστά και δίνουν μάχη για να αλλάξει η Ευρώπη αυτό το κοινό μας σπίτι. Και δίνουν τη μάχη με ποιους; Με τους νεοφιλελεύθερους, με αυτούς δηλαδή που αποτελούν την οικογένεια της Ν.Δ., αλλά και με τους λαϊκιστές αριστερούς, με αυτούς δηλαδή που αποτελούν την οικογένεια του ΣΥΡΙΖΑ.

Εμείς έχουμε ισχυρούς δεσμούς με την ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία και μαζί τους θέλουμε να αυξήσουμε τη δύναμή μας για να αλλάξουμε την Ευρώπη και να εξασφαλίσουμε προοπτική για τη χώρα μας, γιατί δεν υπάρχει άλλη ασφαλής προοπτική για μας και για τα παιδιά μας».

Θ. Θεοχαρόπουλος: » Φίλες και φίλοι είμαι πραγματικά και είμαστε πραγματικά πάρα πολύ χαρούμενοι και θα ήθελα να ευχαριστήσω και την Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ τη Φώφη Γεννηματά για όσα είπε προηγουμένως, γιατί σήμερα γίνεται κάτι το οποίο το απαιτούσαμε και το θέλαμε και το ζητούσαν οι χώροι μας εδώ και πάρα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Τη σύγκλιση των δυνάμεων της σοσιαλδημοκρατίας και της Ανανεωτικής Αριστεράς.

Τη σύγκλιση με βάση προγραμματικών πλαισίων, με συγκεκριμένες προγραμματικές θέσεις, για την επίλυση των προβλημάτων της χώρας και της κοινωνίας. Τα προβλήματα είναι πάρα πολύ σημαντικά και ενώ άλλες δυνάμεις δεν συνεννοούνται, δεν συνεργάζονται, εμείς δείχνουμε το δρόμο σήμερα εδώ για ένα προοδευτικό πόλο στο χώρο του δημοκρατικού σοσιαλισμού. Ένα όμως πραγματικά προοδευτικό και μεταρρυθμιστικό πόλο, που θα μπορέσει να δώσει λύσεις στα καίρια προβλήματα που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή η χώρα.

Χρειαζόμαστε ένα σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης. Ένα σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης που θα λαμβάνει υπόψη πράγματι την ιδιωτική οικονομία, την υγιή επιχειρηματικότητα τα οποία αυτή τη στιγμή μπορούν να βγάλουν από την κρίση τη χώρα μας.

Δυστυχώς το προηγούμενο χρονικό διάστημα οι πολιτικές που έχουν ασκηθεί και αυτό το 7μηνο, δεν έχουν οδηγήσει στην επίλυση των προβλημάτων της χώρας και της οικονομίας μας. Συνεπώς, χρειάζονται πολιτικές μεταρρυθμιστικές σε κάθε τομέα, βαθιές μεταρρυθμίσεις. Σε κάθε τομέα πολιτικής, προοδευτικές, οι οποίες θα μπορέσουν να δώσουν ένα άλλο στίγμα.

Αυτή η συμπαράταξη η οποία διατηρεί την πολιτική και οργανωτική αυτονομία των χώρων, δείχνει το δρόμο, δείχνει το δρόμο ότι όταν θέλεις πραγματικά να πετύχεις κάτι, μπορείς να το πετύχεις και σε μικρό χρονικό διάστημα, αρκεί να έχεις πολιτική βούληση και να έχεις και σχέδιο και οι χώροι μας έχουν αυτή τη στιγμή και πολιτική βούληση και σχέδιο για να παρουσιάσουν ένα πλήρες πρόγραμμα το οποίο θα είναι πρόγραμμα ανασυγκρότησης της χώρας και υπέρβασης της κρίσης.»

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook