Και ρατσιστής και βλάκας: Σεκιουριτάς πυροβόλησε τον εαυτό του κατά λάθος και… επινόησε έναν μαύρο δράστη

και-ρατσιστής-και-βλάκας-σεκιουριτάς-586482

Στα χνάρια της αμερικανικής αστυνομίας, μια μεγάλη μερίδα της οποίας «βλέπει» έναν εγκληματία πίσω από κάθε μαύρο πρόσωπο, φαίνεται πως βαδίζουν και οι σεκιουριτάδες στις ΗΠΑ.

Ο Brent Patrick Ahlers μάλιστα, το «τερμάτισε» και μην έχοντας κάποιον πρόχειρο Αφροαμερικανό «ύποπτο» για να του φορτώσει τον αυτοτραυματισμό του, αποφάσισε να… επινοήσει έναν, κινητοποιώντας ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις σε ένα ανθρωποκυνηγητό ανύπαρκτου δράστη, που διήρκεσε για ώρες ολόκληρες.

Ο 25χρονος σεκιουριτάς, ο οποίος εργάζεται στην πανεπιστημιούπολη της Σχολής Σεντ Κάθριν της Μινεσότα, πυροβόλησε κατά λάθος τον εαυτό του στον ώμο με το υπηρεσιακό του όπλο. Φοβούμενος ωστόσο ότι αυτή η γκάφα θα του στοίχιζε τη δουλειά του αποφάσισε να ρίξει το φταίξιμο σε έναν φανταστικό δράση, ο οποίος ήταν φυσικά μαύρος και είχε και… άφρο μαλλί.

Στην κλήση του στο 911, ο νεαρός σεκιουριτάς περιέγραψε τον άνδρα που του επιτέθηκε ως Αφροαμερικανό με μαύρο τζιν και μπλε μλουζάκι.

Οι τοπικές αρχές κινητοποιήθηκαν άμεσα αναζητώντας τον ύποπτο, σε μια επιχείρηση στην οποία συμμετείχαν 55 αστυνομικοί, ένα ελικόπτερο και τέσσερα εκπαιδευμένα σκυλιά. Επί ώρες, περίπου 1.800 φοιτητές παρέμειναν κλεισμένοι στις εστίες τους, περιμένοντας να συλληφθεί ένας επικίνδυνος ένοπλος δράστης που απλά… δεν υπήρχε.

Λίγη ώρα αργότερα και έχοντας πέσει σε αντιφάσεις για την «επίθεση» που δέχτηκε, ο Ahlers παραδέχτηκε την αλήθεια.

Μετά από τη σύντομη νοσηλεία του για τον ελαφρύ τραυματισμό του, οδηγήθηκε σε τοπική φυλακή, όπου του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για ψευδή αναφορά εγκλήματος και αφέθηκε ελεύθερος.

Πρώτο Θέμα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook