Και μέσα σε όλη τη «φασαρία» ο Σαμαράς υποδέχεται την Τρόικα

και-μέσα-σε-όλη-τη-φασαρία-ο-σαμαράς-υ-16100

samaras maximouΜε φόντο τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών ο πρωθυπουργός θα υποδεχθεί τους εκπροσώπους των δανειστών. Το ραντεβού ορίστηκε για σήμερα το απόγευμα (18:00), ενώ προηγήθηκε νέα συνάντηση του κλιμακίου της τρόικα με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

Ο κ. Στουρνάρας ενημέρωσε την τρόικα για τις χθεσινοβραδινές εξελίξεις σχετικά με τη δημόσια τηλεόραση, μετά την απόφαση του ΣτΕ και τη συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών. Όπως ανέφερε υψηλόβαθμος παράγοντας του υπουργείου, στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τους εκπροσώπους των δανειστών θα τεθεί και το θέμα των καθυστερήσεων στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, μετά την αποτυχία του διαγωνισμού για την πώληση της ΔΕΠΑ.

Παράλληλα, συζητείται και το αίτημα της κυβέρνησης για τη μείωση για ένα εξάμηνο του ΦΠΑ στην εστίαση, από το 23% στο 13%, για το οποίο αναμένεται ακόμη η απάντηση των επικεφαλής της τρόικας, που μελετούν τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

Σύμφωνα, επίσης, με τον ίδιο παράγοντα, έχει συσταθεί ειδική επιτροπή της τρόικας στο υπουργείο Υγείας, όπου εξετάζει το έλλειμμα του ΕΟΠΥΥ και τις ανάγκες χρηματοδότησης των ασφαλιστικών ταμείων.

Οι δύο πλευρές επιχειρούν να καταλήξουν σε μια συμφωνία, πριν από το Eurogroup την προσεχή Πέμπτη, αλλά άγνωστο είναι ακόμη εάν οι επικεφαλής της τρόικας επιστρέψουν εκ νέου στην Αθήνα στο τέλος του Ιουνίου, εάν παραμείνουν ανοικτά αρκετά πεδία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook