Και δεν περνούν οι ώρες: Όσα έγιναν στη Βουλή περιμένοντας την ψήφιση του νομοσχεδίου Μπαλτά | Photos

και-δεν-περνούν-οι-ώρες-όσα-έγιναν-στη-247927

vouli708_20Δεκάδες στιγμιότυπα αστεία ή χαριτωμένα απομόνωσε για μια ακόμα φορά ο φωτογραφικός φακός στη Βουλή κατά την πολύωρη συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου για την Παιδεία.

Σε μεγάλα κέφια ο Αλέξης Τσίπρας, παρά την κρισιμότητα των διαπραγματεύσεων και τη σύσκεψη του κυβερνητικού συμβουλίου που είχε προηγηθεί έκανε πηγαδάκια, σήκωνε το χέρι για να χαιρετίσει, έδειχνε χαλαρός και σίγουρος.

Από την άλλη ο Γιάνης Βαρουφάκης έγινε στόχος υπουργών κυρίως που ήθελαν ενημέρωση ή … διευκόλυνση για τα οικονομικά των υπουργείων τους. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Νίκου Ξυδάκη, αναπληρωτή υπουργού Πολιτισμού, μου μάλιστα χθες ενέταξε την ύστατη στιγμή, εκπρόθεσμη τροπολογία που δίνει παράταση ζωής και διευκολύνει την αποπληρωμή των οφειλω του Μεγάρου Μουσικής προς το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

Τις εντυπώσεις έκλεψε η βουλευτής Μπέττυ Σκούφα του ΣΥΡΙΖΑ, με την μαρινιέρα που υπήρξε εξαιρετικά εκφραστική με μεγάλες κινήσεις των χεριών, προφανώς για να δώσει έμφαση στα λεγόμενά της.

Ο πονοκέφαλος όμως ήταν ένα ακόμα στοιχείο της διαδικασίας. Μάλιστα κάποιοι δεν δίστασαν να πιάσουν σκύβοντας το κεφάλι τους, όπως ο Αναστάσιος Κουράκης στα υπουργικά έδρανα και ο Νίκος Δένδιας στα βουλευτικά.

Ο Νίκος Φίλης κυκλοφορούσε με το χαρακτηριστικό κυνηγετικό γιλέκο που δεν αποχωρίζεται τελευταία.

iefimerida.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook