Καθηγητής στον Βόλο δεν κάνει μάθημα, δεν δέχεται ερωτήσεις και φέρεται αλλοπρόσαλλα

καθηγητής-στον-βόλο-δεν-κάνει-μάθημα-δ-471410

Σε αναμμένα κάρβουνα γονείς μαθητών του γυμνασίου στη Σκιάθο, εξαιτίας συμπεριφοράς αναπληρωτή καθηγητή που τοποθετήθηκε στο σχολείο.

Ο Σύλλογος Γονέων έχει κάνει αλλεπάλληλες καταγγελίες στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, ενώ αναφορά έχουν στείλει και στο Υπουργείο Παιδείας ζητώντας άμεση λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν.

Αιτία των αντιδράσεων που έχουν εγερθεί αποτελεί η συμπεριφορά εκπαιδευτικού, ο οποίος σύμφωνα με την πρόεδρο του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων μαθητών του Γυμνασίου Σκιάθου, Μάγια Παπαθέου, «δεν κάνει μάθημα, δε δέχεται ερωτήσεις από τα παιδιά και κάνει αλλοπρόσαλλα πράγματα μέσα στην τάξη».

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, βγάζει για ασήμαντη αφορμή τους μαθητές έξω από την τάξη και τους βάζει απουσίες, όταν νευριάζει γυρνάει την έδρα προς τον τοίχο και κλείνοντας με τα χέρια του τα αυτιά αρχίζει να τραγουδάει, «επικοινωνεί» με τους μαθητές μέσω σημειωμάτων που γράφει στο μαυροπίνακα. «Η διευθύντρια του σχολείου τρέχει από αίθουσα σε αίθουσα, όπου κάνει μάθημα ο συγκεκριμένος εκπαιδευτικός προκειμένου να τον συνετίσει», ανέφερε η κ. Παπαθέου.

Η κατάσταση είναι έκρυθμη μετά και από πρόσφατο περιστατικό με μαθήτρια, η οποία λόγω του ύψους της δεν χωρούσε να βάλει τα πόδια της κάτω από το θρανίο και καθόταν στα πλάγια. Ο καθηγητής την έβγαζε διαρκώς έξω από το μάθημα και της έβαζε απουσία. Το παιδί με κλάματα απευθυνόταν στη διεύθυνση του σχολείου, ενώ μόλις ενημερώθηκε ο πατέρας της μαθήτριας, πήγε στο σχολείο και το επεισόδιο αποφεύχθηκε στο παρά πέντε…

Ήδη, το σχολείο έχει επισκεφθεί σχολικός σύμβουλος ο οποίος είχε συνάντηση και με τους γονείς των μαθητών, οι οποίοι είναι αναστατωμένοι και εξετάζουν το ενδεχόμενο να απευθυνθούν σε δικηγόρο ή ακόμη και στην αστυνομία σε περίπτωση που σημειωθεί και άλλο περιστατικό.

Η έκθεση του σχολικού συμβούλου βρίσκεται στα χέρια της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Θεσσαλίας.

altsantiri.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook