Κίνα: Εργαζόμενοι φορούν μάσκες για να μη… χαμογελούν!

κίνα-εργαζόμενοι-φορούν-μάσκες-για-να-269096

Οι εργαζόμενοι σε εταιρείες που έρχονται σε συνεχή επαφή με το κοινό οφείλουν πάντα να είναι ευχάριστοι και να χαμογελούν. Όμως, για τους ίδιους μια συνεχής κατάσταση ευφορίας και ένα μόνιμο χαμόγελο στα χείλη θα μπορούσε να αποβεί εξαιρετικά αγχωτικό.

Αυτό είχε κατά νου και η κινεζική εταιρεία προώθησης ακινήτων Woffice, στην πόλη Handan της βόρειας Κίνας, όταν αποφάσισε να δώσει στο σύνολο των εργαζομένων της, από τους φύλακες μέχρι και τα ανώτατα στελέχη της εταιρείας, την δυνατότητα μία ημέρα μέσα στον μήνα, να κρύβουν το πρόσωπό τους και να μην είναι υποχρεωμένοι να χαμογελούν ή να κάνουν διάφορες εκφράσεις κατά την επαφή τους με τους πελάτες.

Έτσι, οι εργαζόμενοι της εταιρείας την μία και μοναδική ημέρα του μήνα, που είναι αφιερωμένη στην χαλάρωσή τους, φορούν ασπρόμαυρες μάσκες, εμπνευσμένες από την δημοφιλή ιαπωνική ταινία κινουμένων σχεδίων, Spirited Away, που προβλήθηκε το 2001. Στην ταινία το φάντασμα με το όνομα «No Face» πηγαίνει από μέρος σε μέρος και αντιμετωπίζει τους άλλους χαρακτήρες, ενώ ένα δεκάχρονο κορίτσι, η Chihiro Ogino, μετακομίζει σε μια καινούρια γειτονιά και μπαίνει στον κόσμο των Πνευμάτων.

Η εφαρμογή της «No Face day», που αποκαλείται και «μέρα χαλάρωσης», έχει εξαπλωθεί σε πολλές εταιρείες στην Κίνα με στόχο να καταπολεμηθεί η πίεση και το άγχος των εργαζομένων και να αποφεύγονται οι αγχωτικές κοινωνικές αλληλεπιδράσεις, έστω και για μία ημέρα τον μήνα.

Πρόσφατη έρευνα του Mental Health Foundation στη Βρετανία κατέδειξε ότι το 29% των ανθρώπων υποφέρουν από στρες, το 24% από αγχώδεις διαταραχές και το 17% από κατάθλιψη.

Πηγή:protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook