Κίνα: Αυτή είναι η πισίνα που μπορεί να χωρέσει 10.000 «κολυμβητές» ταυτόχρονα!

κίνα-αυτή-είναι-η-πισίνα-που-μπορεί-να-267821

Χιλιάδες Κινέζοι, στην πλειοψηφία τους τουρίστες, συνωστίζονται αυτές τις μέρες στην μεγαλύτερη πισίνα της χώρας, που βρίσκεται στην επαρχία Sichuan της Κίνας και αυτή την περίοδο πλήττεται από υψηλές θερμοκρασίες, που αγγίζουν τους 33 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με δηλώσεις των ιδιοκτητών της πισίνας, που έχει μέγεθος 28.000 τ.μ, κάθε καλοκαίρι επισκέπτονται την πισίνα, τουλάχιστον ένα εκατομμύριο τουρίστες, ενώ αυτή την περίοδο έχει παρατηρηθεί συνωστισμός, με τους ιδιοκτήτες της να υπολογίζουν ότι μέσα στην πισίνα προσπαθούν να δροσιστούν και να κολυμπήσουν, όχι με επιτυχία βέβαια, δέκα χιλιάδες άνθρωποι κάθε μέρα.

Η πισίνα ονομάζεται Dead Sea (Νεκρά θάλασσα), αφού περιέχει θαλασσινό νερό με υψηλή περιεκτικότητα σε αλάτι και αποτελεί μέρος ενός μεγάλου πάρκου, που διαθέτει γήπεδο γκολφ, σπα, μαζορέτες που χαλαρώνουν τους επισκέπτες με τον χορό τους και πολλές άλλες δραστηριότητες αναψυχής.

Το στοίχημα για τους λουόμενους είναι, αν θα καταφέρουν να κολυμπήσουν, ενώ τα σωσίβια που διαθέτουν είναι το μόνο μέσον που τους επιτρέπει να οριοθετήσουν τον χώρο τους.

protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook