Κέικ σοκολάτας με επικάλυψη

κέικ-σοκολάτας-με-επικάλυψη-646230

Συνοδέψτε τον πρωινό σας καφέ με ένα κομμάτι σοκολατένιο κέικ και η μέρα σας θα… γλυκάνει για τα καλά.

Μερίδες:για 1 μέτρια φόρμα για κέικ Χρόνος προετοιμασίας:20′ Χρόνος μαγειρέματος:50′ Έτοιμο σε:1:10′

Υλικά

Για το κέικ

300 γρ. φαρίνα

400 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

6 αβγά μέτρια

110 γρ. βούτυρο

165 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

½ κουτ. γλυκού αλάτι

45 γρ. κακάο

30ml ηλιέλαιο

120γρ. αμύγδαλα, χοντροσπασμένα

Για το γλάσο σοκολάτας

125 γρ. Κουβερτούρα

125 γρ. κρέμα γάλακτος 35%

1 κουτ. σούπας κοφτή μέλι

διακοσμητικές πέρλες

Διαδικασία

Ετοιμάζετε το κέικ: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Λιώνετε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά. Ρίχνετε το κακάο και το ηλιέλαιο στο λιωμένο βούτυρο και ανακατεύετε μέχρι τα υλικά να ομογενοποιηθούν.

Χτυπάτε στο μίξερ τη ζάχαρη με τα αβγά να αφρατέψουν και προσθέτετε την κρέμα γάλακτος. Στη συνέχεια ρίχνετε τη φαρίνα και το αλάτι συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Τέλος, προσθέτετε το μείγμα του κακάο και ανακατεύετε μέχρι να ενσωματωθούν στο μείγμα.

Αδειάζετε το τελικό μείγμα σε φόρμα του κέικ σιλικόνης με τρύπα στη μέση. Εάν δεν έχετε, θα πρέπει να το βουτυρώσετε και να αλευρώσετε τη φόρμα σας πολύ καλά από πριν. Ψήνετε το κέικ για περίπου 40-45 λεπτά.

Το ξεφουρνίζετε και το ξεφορμάρετε σε σύρμα να κρυώσει καλά. Ψήνετε στο ζεστό ακόμα φούρνο το φιλέ αμυγδάλου για 5-10 λεπτά.

Ετοιμάζετε το σοκολατένιο γλάσο: Σε μπεν-μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων (έως 500W) λιώνετε με προσοχή την κουβερτούρα. Σε ένα κατσαρολάκι βάζετε την κρέμα γάλακτος για να πάρει μια βράση. Την αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέτετε το μέλι και ανακατεύετε να λιώσει.

Ρίχνετε την καυτή κρέμα γάλακτος στην λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύετε με μια ελαστική σπάτουλα (μαρίζ).

Αφού βγάλετε το κέικ από το φούρνο, το αφήνετε να κρυώσει και το περιχύνετε με το γλάσο της σοκολάτας. Διακοσμείτε με πέρλες και περιμένετε να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα πριν κόψετε κομμάτια και σερβίρετε.

Tips

Σημείωση: Καλό είναι να αφήσετε το μείγμα σας να ξεκουραστεί στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα πριν το ψήσετε.

olivemagazine.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook