Κάτω από 3.000 οι εγκλωβισμένοι μετανάστες στη Λέσβο

κάτω-από-3-000-οι-εγκλωβισμένοι-μετανάστε-528276

Κάτω από 3.000 είναι για πρώτη φορά εδώ και πολλούς μήνες ο αριθμός των εγκλωβισμένων στη Λέσβο μεταναστών και προσφύγων, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης βορείου Αιγαίου. Κι αυτό, όταν την 1η Ιανουαρίου ο αριθμός αυτός ήταν 5.591 και από τότε μέχρι και σήμερα ήρθαν στο νησί συνολικά 1.273 άτομα.

Δεδομένου λοιπόν του ότι σήμερα ο αριθμός των εγκλωβισμένων στη Λέσβο είναι 2.999 άτομα, από το νησί στην πραγματικότητα αναχώρησαν 3.865 άτομα είτε γιατί ανήκαν σε ευπαθείς ομάδες, είτε γιατί έγινε δεκτή η αίτηση ασύλου που υπέβαλαν, είτε τέλος γιατί έφυγαν πίσω στην πατρίδα τους ή στην Τουρκία, μέσω διαφόρων προγραμμάτων.

Σύμφωνα λοιπόν με τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση βορείου Αιγαίου, συνολικά στα νησιά σε καταυλισμούς και άλλες δομές σήμερα βρίσκονται 8.462 άτομα. Από αυτά 2.999 στη Λέσβο, 3.754 στη Χίο και 1.709 στη Σάμο.

Από χθες Πέμπτη το πρωί ως σήμερα Παρασκευή το πρωί, στη Χίο πέρασαν δυο άτομα, στη Σάμο 12 ενώ προς τη Λέσβο οι ροές ήταν μηδενικές.

Τέλος σε εφαρμογή της Κοινής Δήλωσης Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη από το λιμάνι της Μυτιλήνης προς το λιμάνι του Δικελί της Τουρκίας, η επανεισδοχή 20 μεταναστών, 18 ανδρών και δυο γυναικών. Από αυτούς, οι επτά ήταν υπήκοοι Πακιστάν, οι τέσσερις υπήκοοι Μπαγκλαντές, οι πέντε υπήκοοι Μαρόκο και οι τέσσερις υπήκοοι Αλγερίας.

Πηγή: newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook