Κάρολος και Καμίλα στην Κρήτη: Καρέ-καρέ η επίσκεψη του πριγκιπικού ζεύγους στο zarpanews.gr | Photos + Video

κάρολος-και-καμίλα-στην-κρήτη-καρέ-καρ-688243

Πάτησαν Κρήτη λίγο πριν τις 12.30 το μεσημέρι, με πτήση του βασιλικού αεροσκάφους που προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου ,ο πρίγκιπας Κάρολος και η Δούκισσα της Κορνουάλης Καμίλα, στο πλαίσιο της τριήμερης επίσκεψης τους στη χώρα.

Πρώτη στάση της επίσκεψης, στην Κνωσό όπου στην προτομή του αρχαιολόγου που την ανακάλυψε Άρθρουρ Εβανς, έγινε ανταλλαγή δώρων. Στον πρίγκιπα Κάρολο, δόθηκε δώρο ένα μινωικό κύπελλο και στην Καμίλα μια καρφίτσα.

Ακολούθησε περιήγηση στον αρχαιολογικό χώρο όπου τους ξενάγησε η υπουργός πολιτισμού, Λυδία Κονιόρδου και η Χανιώτισσα γενική γραμματέας του υπουργείου, Μαρία Βλαζάκη. Στο παρασκήνιο της επίσκεψης, ο Κάρολος ρωτήθηκε από δημοσιογράφους αν είναι έτοιμος για τον επερχόμενο γάμο του μικρότερου γιου του, Πρίγκιπα Χάρι και δήλωσε πανέτοιμος!

Μετά την περιήγηση, η δούκισσα της Κορνουάλης συνομίλησε με παιδιά δημοτικού που βρέθηκαν στο σημείο και δέχτηκε με ευχαρίστηση τις ζωγραφιές τους, ενώ ο Κάρολος συζητούσε με διάφορους τουρίστες.

Μάλιστα, η υπουργός Πολιτισμού δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενη για την εντυπωσιακή προσέλευση τουριστών στους αρχαιολογικούς χώρους και είπε ότι η Ελλάδα αποτελεί μια ασφαλή χώρα για να έρχονται επισκέπτες.

Ο αρχαιολογικός χώρος είναι ανοικτός για το κοινό υπό δρακόντεια αστυνομικά μέτρα, ενώ ήδη η είσοδος του κόσμου γίνεται μετά από εξονυχιστικό έλεγχο από άνδρες της αστυνομίας.

Στη συνέχεια το πριγκιπικό ζεύγος χωρίστηκε. Ο Κάρολος περιηγείται στη Βίλα Αριάδνη και τις εγκαταστάσεις της Βρετανικής Αρχαιολογικής Σχολής, που πραγματοποιεί από τα χρόνια του Έβανς την ανασκαφική έρευνα στην Κνωσό. Εκεί θα υπάρξει μια μικρή δεξίωση με υψηλούς καλεσμένους. H Καμίλα μεταβαίνει στην ενδοχώρα και το Οινοποιείο Λυραράκη.

Στις 3 ο Πρίγκιπας της Ουαλίας έφτασε στις Αρχάνες όπου ενημερώθηκε από τους ανθρώπους της αναπτυξιακής Ηρακλείου, για το πρόγραμμα φιλοξενίας προσφύγων, ενώ αργότερα κατευθύνθηκαν προς την Πλατεία του χωριού για την εκδήλωση που προετοιμάστηκε προς τιμήν τους: Οι προετοιμασίες στην πλατεία των Αρχανών ήταν πυρετώδεις για την υποδοχή του ζεύγους.

Εντωμεταξύ, αυτό είναι το κρητικό μαχαίρι που έδωσαν σαν αναμνηστικό δώρο στον Κάρολο για την επίσκεψη του στην Κρήτη:

zarpanews.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

12 thoughts on “Κάρολος και Καμίλα στην Κρήτη: Καρέ-καρέ η επίσκεψη του πριγκιπικού ζεύγους στο zarpanews.gr | Photos + Video

  1. Το «θωπεύουν» τώρα τι να σχολιάσω. Οι Αγγλοι την δουλειά τους κάνουν, εμείς οι λιγούρηδες που τρέχουμε μπας και πάρουμε λίγη αναγνωρισημοτητα από τους VIP (τρομάρα τους και τρομάρα μας)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook