Κάντο όπως οι Έλληνες: Οι πρωτοπόροι της Ευρώπης στην έρευνα

κάντο-όπως-οι-έλληνες-οι-πρωτοπόροι-τη-130227

ereynaΗ μεγάλη αλλά σε μεγάλο βαθμό ανεκμετάλλευτη δυνατότητα που παρέχει στη χώρα μας το άρτια καταρτισμένο επιστημονικό προσωπικό της, αποδεικνύεται γι ακόμη μια φορά, αφού Έλληνες επιστήμονες εμπιστεύτηκε ο Εκτελεστικός Οργανισμός Έρευνας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (ανώτατο όργανο της Ευρωπαϊκής Ένωσης) προκειμένου να ηγηθούν πολυμελούς κοινοπραξίας ευρωπαϊκών φορέων για την υλοποίηση ερευνητικού έργου διαστημικής τεχνολογίας.

Το έργο, στο οποίο ηγείται η ομάδα των Ελλήνων επιστημόνων που είναι μέλη της εταιρίας Planetek Hellas, σκοπεύει να εξερευνήσει την εφαρμογή των σύγχρονων τεχνολογιών παρακολούθησης της γης από το διάστημα στην παράκτια αρχαιολογία και πιο συγκεκριμένα στον εντοπισμό ναυαγίων και βυθισμένων αρχαίων οικισμών. Η κοινοπραξία αποτελείται από ένδεκα ερευνητικούς ευρωπαϊκούς φορείς από χώρες όπως η Πορτογαλία, το Βέλγιο, η Ιταλία, η Αγγλία, η Δανία και φυσικά η Ελλάδα.

Το έργο έχει ορίζοντα υλοποίησης τριάντα μηνών και ανατέθηκε στην ομάδα της οποίας ηγείται η Planetek Hellas, ύστερα από τη συμμετοχή της στην ανοικτή και άκρως ανταγωνιστική διαδικασία κατάθεσης προτάσεων της τελευταίας πρόσκλησης στην θεματική ενότητα «Διάστημα», του 7ου Προγράμματος Πλαίσιο για την Έρευνα στην Ευρώπη. Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρόταση της Planetek Hellas, υπήρξε μία από τις μόλις 6 συνολικά προτάσεις που επιλέχθηκαν προς χρηματοδότηση, σε σύνολο 67 που κατατέθηκαν απ’ όλη την Ευρώπη!

Πηγή: protothema 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook