Κάντε τα τζάμια σας… αόρατα εύκολα και γρήγορα

κάντε-τα-τζάμια-σας-αόρατα-εύκολα-και-584225

Πρέπει να καθαρίζετε τα παράθυρά σας αρκετά συχνά για να δείχνει καθαρό όλο το σπίτι. Επίσης, αν το σπίτι σας διαθέτει θέα θα την απολαμβάνετε ακόμα καλύτερα μέσα από διάφανα παράθυρα που αστράφτουν καθαριότητα.

Ξεκινήστε την καθαριότητα από τις γύρω επιφάνειες Πριν φτάσετε στο τζάμι ελέγξτε για τυχόν έντομα και ιστούς αράχνης και καθαρίστε τα προσεκτικά. Μπορείτε να τυλίξετε μια λεπτή πετσέτα γύρω από ένα κατσαβίδι για να φτάσετε και τις πιο δύσκολα προσβάσιμες επιφάνειες.

Καθάρισμα με ηλεκτρική σκούπα Στη συνέχεια πάρτε την ηλεκτρική σκούπα και περάστε όλο το παράθυρο προσεκτικά για να απομακρυνθούν σκόνες και χώματα. Αυτή η ολική καθαριότητα δεν είναι απαραίτητο να γίνεται κάθε φορά που καθαρίζετε τα τζάμια σας, αλλά μπορείτε να την κάνετε μια φορά τον χρόνο.

Προχωρήστε στο τζάμι Για να καθαρίσετε καλά το τζάμι σας ρίξτε σπρέι καθαρισμού και στη συνέχεια σκουπίστε με ένα πανάκι που δεν αφήνει χνούδι. Καθαρίστε με οριζόντιες κινήσεις. Επαναλάβετε τη διαδικασία και στο εξωτερικό του τζαμιού σκουπίζοντας αυτή τη φορά με κάθετες κινήσεις. Αν δεν μπορείτε να πλύνετε το εξωτερικό του παράθυρού σας εύκολα ή δεν το φτάνετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα λάστιχο.

Έξτρα τιπ Μην επιλέγετε χημικά καθαριστικά του εμπορίου αλλά προτιμήστε να φτιάξετε μόνοι σας ένα καθαριστικό με απλά υλικά από την κουζίνα. Μπορείτε να πλύνετε τα παράθυρά σας με σκέτο νερό αλλά αν θέλετε να αστράψουν πραγματικά τότε ανακατέψτε 1/4 φλ. καθαρό οινόπνευμα με 1/3 φλ. ξύδι και ρίξτε τα σε ένα μπουκάλι. Προσθέστε αποστειρωμένο νερό μέχρι να γεμίσει το δοχείο σας. Τα χημικά σπρέι εκτός από το ότι δεν είναι καλό να τα αναπνέουμε, συσσωρεύουν επιπλέον γρήγορα τη σκόνη στα παράθυρα.

Έξτρα τιπ 2 Επιλέξτε να καθαρίσετε τα τζάμια σας μια συννεφιασμένη μέρα γιατί τότε θα αστράψουν ακόμα περισσότερο. Όταν ένα τζάμι στεγνώνει με τη βοήθεια του ήλιου, δυστυχώς αφήνει σημάδια και έτσι τα τζάμια σας δεν θα είναι εντελώς αστραφτερά. Επιλέξτε λοιπόν μια συννεφιασμένη μέρα!

spirossoulis.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook